Az evezés az a sportág, ami túlmutat önmagán. Jól tudják ezt azok, akik vízparton nőttek fel, vagy rendszeresen szerveznek vízi kirándulásokat a családdal, a barátokkal vagy az osztálytársakkal. A csendes, végtelen nyugalmat adó lapátolás és egy-egy nagy hajrá mellett ugyanis ez a sportág felejthetetlen közösségi élményekkel gazdagítja az életünket. Madárles, sátorozás, bográcsozás, jó társaság és nagy beszélgetések – ezek az emlékek általában hozzátartoznak egy evezőstúrához. Itt az ideje vízre szállni, ha nem szeretnénk kihagyni az életünkből az igazán emlékezetes pillanatokat!

Az evezésben az a legszebb, hogy összeköthetjük a kellemest a hasznossal. Sportolás közben megismerhetjük az ország természeti értékeit, ráadásul a vízi kirándulások vonzó alternatívát kínálhatnak a túlzásba vitt tévézéssel és számítógépezéssel szemben is. Hiszen a tücsköket, a békakuruttyolást és a nád susogását hallgatni, meg persze önfeledten tapicskolni a vízben van akkora élmény, mint egy akciófilmet végigizgulni. Ahogy aközött is van különbség, amikor megdöntjük a saját rekordunkat evezésben, a szabad ég alatt, vagy rekordot döntünk valamelyik internetes játékban a négy fal között.

Ahogy szinte minden sportág, úgy természetesen az evezés is kedvező hatással van az egészségre, elsősorban a betegségek megelőzése terén. Emellett javítja a koordinációs és szervezőkészséget, hiszen egy vízitúrára alaposan fel kell készülni, minden eshetőséget számba véve. Nagyszerű választás csapatépítő programként, nemcsak munkatársak, de iskolások esetében is. Annál is inkább, mert egy jól sikerült táborozás örök emlék és visszatérő beszédtéma marad.