Ajándékok

Milyen ajándékokat kaphatok?

A megszerezhető ajándékok listáját a főoldal alján vagy a profilodban az Ajándékok menüpont alatt nézheted meg.

Mit kell tennem az ajándékokért?

Indulj sok versenyen és próbáld ki az összes sportágat! Teljesítményedért pontokat adunk és adott pontszámok elérésekor járnak bizonyos ajándékok. A megszerzendő pontokról az adott esemény leírásában tájékozódhatsz a naptárunkban.

Hogyan vehetem át az ajándékaimat?

Összegyűlt egy ajándékodra a pont? (Pontjaidért járó ajándékokat az “Ajándékok” menüpontban találod, a profilodban). Az ajándékodért jöhetsz hozzánk, az irodába (Nagy Sportágválasztó Kft. 1106 Budapest, Maglódi út 12/b , munkanapokon 9-16 óra között), vagy átveheted a következő versenyeden! A naptárban szereplő minden eseménynél megtalálod az Ötpróba sátrát is!

Általános

Mi köze az Ötpróbának az olimpiához?

Az Olimpiai Ötpróba Program a tokiói olimpiáig tartó 4 évben, 2017-től 2020-ig működik. A próbák során, az egyes versenyeken lehetőséged van arra, hogy együtt sportolj olimpikonokkal, ennek köszönhetően pedig még motiváltabbá válj. Azaz: lelkesebben és gyakrabban sportolj, mint eddig. Emellett teljesítményed elismeréseként olyan ajándékokat szerezhetsz, amelyek kötődnek az olimpiához. Ezekről részletesebben Az Ötpróbáról / Ajándékok menüpontban olvashatsz. A legértékesebb ajándék, amit megszerezhetsz egy melegítő, amelyet a tokiói olimpiára induló sportolók hivatalos formamelegítője alapján terveztünk.

Hogyan találkozhatok olimpikonokkal?

Egyes sporteseményeken az amatőr versenyzők mellett profik is indulnak, köztük olimpikonok. Ez azt jelenti, hogy akár együtt is versenyezhetsz velük! Az olimpikonok részvételéről a sportesemények saját weboldalain vagy a sajtóból tájékozódhatsz.

Vasúti utazási kedvezmény kizárólag regisztrált Ötpróbázóknak

Csupán annyi a dolgod, hogy megváltod 50%-os alkalmi menettérti jegyed az aktuális rendezvény helyszínére, ahol a szervezők ellátják Ötpróba-pecsétjükkel menetjegyed – ezáltal díjmentessé válik a visszautazás.

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.

A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban a verseny első napját megelőző nap 0:00 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a versenyt követő nap 24:00 óráig be kell fejezni.

Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

Mire jó az Ötpróba azonosító?

Egy versenyre való regisztrációkor az azonosítóddal jelzed a rendezvény szervezőjének, hogy Ötpróbázó vagy és ezért a teljesítményért jár neked nálunk a pont! Ezért mindenképp add meg nevezéskor, mert csak így kaphatod meg érte a pontodat!

Az Ötpróba azonosítód: 

Meddig gyűjthetem a pontokat?

A pontokat a 2020-as Tokiói Olimpiáig lehet gyűjteni.

Nevezés

Azonos-e a nevezés a regisztrációval?

Nem. Regisztrálni az Olimpiai Ötpróba versenyzői közé tudsz (online, illetve egyes sporteseményeken), annak érdekében, hogy az egyes sportversenyeken pontokat tudj gyűjteni. Nevezned pedig külön-külön kell minden sportversenyre az események szervezőinél.

Hol és hogyan nevezhetek a versenyekre?

Az egyes sporteseményekre az esemény saját rendszerében tudsz nevezni. Minden nevezéskor meg tudod adni az Ötpróba azonosítódat, a szervező ugyanis ez alapján tudja majd nekünk visszaigazolni, hogy voltál a versenyen, tehát ez kell ahhoz, hogy megkapd az adott versenyért a pontodat!
Az Ötpróba azonosítód: 

Pontgyűjtés

Milyen távokat kell teljesítenem, és hány pontot kaphatok értük?

A teljesítendő távokról és a megszerezhető pontszámokról minden információt megtalálsz Az Ötpróbáról menüpontban.

Beszámíthatók-e a korábbi versenyeken teljesített távjaim?

Nem.

Pontszerzés (pontszámítás táblázata)

Az Ötpróba fő célja, hogy a sport öröm legyen számodra, ne csak a versengés terepe. Ezért aktuális edzettségi szintedtől és kedvedtől függően kisebb vagy nagyobb távokat teljesíthetsz jutalompontokért, amiket aztán ajándékokra válthatsz. A pontokat a regisztráció és a próbák teljesítése után, online profilodban gyűjtjük. Válaszd ki, melyik kihívás passzol hozzád leginkább a soron következő sportversenyen!

hosszú táv pont közepes táv pont rövid táv pont
futás 21,095 km 4 10 km 2 5-7 km 1
országúti kerékpározás 100 km 4 50 km 2 25-30 km 1
hegyi kerékpározás 50 km 4 25 km 2
úszás* 5,2 km 4 2,5 km 2 1,5 km 1
kajak-kenu, evezés* 30-35 km 4 10-15 km 2
túrázás 30-35 km 4 15-20 km 2 10 km 1

* A teljesítendő táv az adott folyószakasz nehézségétől függ, ezért versenyenként változhat. További felvilágosítást a helyi szervezőktől kérhetsz.
** A teljesítendő táv az adott túraútvonal nehézségétől függ, ezért versenyenként változhat. További felvilágosítást a helyi szervezőktől kérhetsz.

TRIATLON úszás kerékpár futás pont
hosszú táv 3.8 km 180 km 42 km 6
középtáv 1,9 km 90 km 21 km 5
rövidtáv 1,5 km 40 km 10 km 4
sprinttáv 0,75 km 20 km 5 km 3

Extra pontszámok

A 15 év alatti (junior) és a 60 év feletti (senior) ötpróbázóknak, illetve a testi és szellemi fogyatékos sportolóknak a rövidtáv teljesítéséért 1 helyett 2, a közepes táv teljesítéséért 2 helyett 4, míg a hosszútáv teljesítéséért 4 helyett 6 pont jár.

A hosszútávok feletti távok teljesítéséért szintén több pont jár: +30% esetén 4 helyett 5 pont, +50% esetén pedig 6 pont.

Alkalmanként előfordulhatnak olyan távok is, amelyek nem illeszkednek a fenti ponttáblázatba. Ezek többnyire a közepes, illetve a hosszútávok közötti távok, amelyeket bizonyos rendezvények esetén a szervezőkkel történő egyeztetést követően +1, azaz összesen 3 ponttal jutalmazunk.

A versenyeken megszerzett pontok automatikusan bekerülnek a rendszerbe, amennyiben a rendezvény elektronikus hozzáférést biztosít az eredményekhez. Ha erre nincs mód, akkor az Ötpróba munkatársai személyesen veszik fel a kapcsolatot a szervezőkkel, így ellenőrizve és regisztrálva megszerzett pontjaidat online profilodban. A pontok jóváírásáról emailben értesítünk.

Regisztráció

Azonos-e a regisztráció a nevezéssel?

Nem. Regisztrálni az Olimpiai Ötpróba tagjai közé tudsz (online, illetve az egyes sporteseményeken), annak érdekében, hogy gyűjthesd a pontokat, és ajándékokat szerezhess. Nevezned pedig külön-külön kell minden sportversenyre, az események saját weboldalán található információk szerint. A versenyeken teljesített távok után járó pontokat az Olimpiai Ötpróba weboldalán, saját profilodban írjuk jóvá.

Van-e költsége a regisztrációnak?

Igen, egy egyszeri, 1000 Ft-os regisztrációs díjat kell befizetned, amit megtehetsz regisztráció vagy bejelentkezés után, a profil oldaladon.

Hogyan fizethetem be a regisztrációs díjat?

Az 1000 Ft-os regisztrációs díjat befizetheted weboldalunkon keresztül, bankkártyáddal, a profiloldaladon, a regisztrációd után. Ha inkább banki átutalással fizetnél, azt is megteheted ezen az oldalon.

Barion (bankkártyás) fizetés

Elfogadó neve: Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft.

1106 Budapest, Maglódi út 12/b
E-mail: info@otprobatokioba.hu

Cégjegyzékszám: 01-09-994624

Adószám: 24186731-2-42

Bankkártyával történő fizetés menetének és feltételeinek részletes leírása:

A bankkártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan regisztrálhat az Ötpróba programra. A regisztráció lépéseinek megtétele után lehet az egyszeri tagsági díjat megfizetni, az oldal közepén a “1.000 FT EGYSZERI REGISZTRÁCIÓS DÍJ BEFIZETÉS” gombra kattintással , ahol a jelenleg elérhető legbiztonságosabb, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. Regisztrálóinknak és nevezőinknek csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál a “Bankkártya vagy Barion egyenleg” feliratra kattintsanak, majd a Bank fizetési szerverén a kártya számát, lejárati dátumát, valamint a hátoldalán található ellenőrzőkódot (CVC/CVV) megadják. A Bank a dombornyomott VISA és Mastercard, Visa Electron (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően), valamint azon Maestro kártyákat fogadja el, melyekhez ellenőrzőkód (CVC) került kibocsátásra. Amennyiben az Ön Maestro bankkártyáján ilyen nem található, érdeklődjön Bankjánál.

A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz, jelen esetben regisztrációhoz, illetve nevezéshez.

Hol és hogyan regisztrálhatok?

Regisztrálni egyrészt weboldalunkon tudsz, az oldal tetején látható Regisztráció gombra kattintva, adataid megadásával.
Emellett egyes sportversenyeken az Olimpiai Ötpróba munkatársai szintén biztosítják Neked a jelentkezés lehetőségét.

Hány éves kortól lehet regisztrálni?

Az Olimpiai Ötpróbára egyénileg 16 évesnél idősebbek regisztrálhatnak. De az sem kizáró ok, ha 16 év alatti vagy: ekkor csak szülői hozzájárulást kell kérned a regisztrációhoz.
8 évnél fiatalabb gyerekek nem vehetnek részt a programban.

Sportágak

Hány sportágban kell teljesítenem a pontszerzéshez?

Ahhoz, hogy a  melegítőt megkapd, legalább 5 sportágban kell pontokat gyűjteni. A következő sportágak közül választhatsz:

 • futás
 • úszás
 • hegyi kerékpározás
 • országúti kerékpározás
 • evezés (kajak-kenu)
 • túrázás
 • triatlon

A többi ajándékért (baseball sapka, póló, hátizsák) csak a pontokat kell gyűjtened!

Minden sportágban teljesítenem kell egy megadott távot?

Célunk, hogy mozogj, sportolj. Ha egy adott sportágban teljesíted a magad által kiválasztott távot, akkor ezért pontokat kapsz. ha több versenyen szerzel pontokat, ezek összeadódnak. Az egyes ajándékokat pontjaidért kapod meg, és ezeknél nem lényeges, hogy melyik sportágban szerezted. A fő ajándékot, a melegítőt viszont kizárólag azok kaphatják meg, akik legalább 5 sportágban szereztek pontokat.

 • futás
 • úszás
 • hegyi kerékpározás
 • országúti kerékpározás
 • evezés (kajak-kenu)
 • túrázás
 • triatlon