Városnézés futólépésben: közeleg a Generali Run Balatonfüred

A Balatont nem lehet megunni – ahogyan a tóparti futóversenyeket sem. Jó hír a környék szerelmeseinek, hogy a Maratonman versenysorozat első futamának éppen a Balaton-part egyik legszebb városa ad otthont. A március 29-én elrajtoló Generali Run Balatonfüred városnézésnek sem utolsó: a futás élménye mellett rengeteg látnivalóval csábít sportolásra.

Ha már a Balcsit veszed célba, akkor halmozd az élvezeteket! A Generali Run Balatonfüred mezőnye a Vitorlás tér és a Tagore sétány útba ejtésével, a parton halad majd. Nyugodt, szinte nyaralós hangulatban futhatsz: a járművek kerülgetése nélkül, lezárt pályán, csakis a mozgás örömére és persze a szurkolók lelkes biztatására figyelve.
Lehetsz kezdő, haladó vagy félmaratonista, a verseny három választható távja – 6,5 km, 10,5 km és 21 km – között ott lesz a neked való. Viszont arra kérünk, hogy siess a nevezéssel, mert a 3000 fős maximális létszám évről évre villámgyorsan betelik: 2019-ben egy hónappal az esemény előtt már lehetetlen vállalkozás volt bekerülni a keretbe.

Tavaly nagy népszerűségre tett szert Délifrance Breakfast Garden mennyei péksüteményeivel: jó hír, hogy idén sem marad el a jól megérdemelt reggeli! Feltéve, hogy szeded a lábadat, mert összesen 1000 futó csemegézhet majd a futamok előtt. Az sem gond viszont, ha lemaradsz, mert menet közben teljes BioTech frissítés jár minden nevezőnek a Mizuno technikai póló mellett.

Ha belejöttél, akkor érdemes a füredi szezonnyitás után a többi Maratonman futamon is rajthoz állnod, amelyek közül kettő szintén a magyar tengernél zajlik majd. A március 29-ei Generali Run Balatonfüred versenyt a dm Balaton-parti futónap követi május 24-én, majd a Generali Run Budapesttel folytatódik a sorozat augusztus 1-jén, végül pedig a Polar Kenese Futam zárja a sort szeptember 6-án. A kitartásod nem marad jutalom nélkül: ha legalább három Maratonman versenyt teljesítettél, akkor elismerésként egy kupa kerülhet a vitrinedbe.