Újabb nagykövet csatlakozik az Ötpróbához!

Immár teljes az Ötpróba nagyköveteinek csapata!

Gajdos Tamás személyével véglegessé vált az Ötpróba nagyköveteinek csapata!

Cikkünkben ezúttal újdonsült kerékpár nagykövetünket mutatjuk be.

“Gajdos Tamás vagyok. 1958. május 26-án születtem Budapesten. Az Arany János 12 évfolyamos Általános Iskola és Gimnáziumban folytattam tanulmányaimat és ott is érettségiztem 1976-ban. Hobbi szintű úszás, labdarúgás, röplabda, tenisz és kosárlabda után középiskolás éveimben kapott komolyabb szerepet a sport az életemben, mikor Monspart Sarolta tájfutó VB sikerén felbuzdulva magam is beleszerettem ebbe a nagyszerű, sokoldalú kvalitásokat igénylő és fejlesztő sportágba. Szintén a Nemzet Sportolója, a futás nagyasszonya inspirálására próbáltam ki az atlétikát is, ahol közép-hosszútávfutó számokban már a kezdetektől szép sikereket értem el. 10 országos ifjúsági bajnoki cím és egy felnőtt OB arany részese lehettem a Simon Dénes vezette Bp.Spartacus, illetve 24 hónapos katonai szolgálatom idején Híres László mesteredző kezei alatt tréningezve a Bp. Honvéd színeiben.

Az érettségit és az angol középfokú nyelvvizsga megszerzését követően rögtön elkezdett felsőfokú tanulmányaimat a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán épp sportpályafutásom komolyabbra fordulása (sportállás) miatt hagytam félbe, az aktív versenyzéssel felhagyva aztán elvégeztem a középfokú atléta edzői tanfolyamot a TF-en, majd külkereskedelmi üzemgazdász diplomát szereztem a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán.

A 80-as években a reklám és marketing szakma területén szereztem gyakorlati tapasztalatokat különböző színpadi és televíziós, leginkább reklám műsorok létrehozása kapcsán egy saját tulajdonú kis reklámügynökség vezetőjeként. A 90-es évek elejétől aztán az első magyar tisztán kereskedelmi alapon gyártott televíziós show-műsor, a Szerencsekerék műsorvezetője lettem. Ez a vetélkedő nem csak az ismertség és a népszerűség tekintetében jelentett sokat számomra, hanem további tapasztalatok megszerzését tette lehetővé a reklám-marketing szakmában is, hiszen első számú értékesítőjévé váltam a műsorhoz kapcsolódó reklámfelületeknek.

Mindeközben a sportot egy percre sem hagytam abba, csak nem profi szinten, inkább hobbistaként űztem. 1993-98-ig az akkor divatossá vált mountainbike-sport hazai népszerűsítésén fáradoztam – versenyzőként és sportvezetőként is. 1994-ben – nyilván a tévé hozta ismertségem okán is – megválasztottak a Magyar Mountain-Bike Szövetség elnökének és az MTB olimpiai sportággá avanzsálása kapcsán a MOB tagjává is váltam.

Az ezredfordulóhoz közeledve lassan a hegyi kerékpározás és a “Szerencsekerekezés” is kikopott az életemből – új kihívások találtak meg. Az első magyar kereskedelmi televízió alapító stábjának tagjaként a Jó reggelt Magyarország! című reggeli műsort vezethettem és a TV2 esti híradója, a Tények-Sport műsorvezetőjeként ülhettem esténként Pálffy István és Stahl Judit mellett Csisztu Zsuzsával váltva a sportosztály munkatársaként. 2003-tól önálló televíziós producerként a Hír-Tv-nek, az Echo Tv-nek, a Duna televíziónak és a Sport1 TV-nek gyártottam magazinműsorokat – utóbbinak “Futtában…” címmel a szabadidősportról.

Ebben az időszakban már újra a futás vált első számú sporttevékenységemmé: rendszeres résztvevője voltam a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaratonoknak és a BSI nagy félmaratoni és maratoni versenyeinek is. A 2010-es nyíregyházi rendezésű Szenior Atlétikai Európa-bajnokság sajtófőnökeként “rángattak bele” újra a versenysportba – 25 év szünet után újra szöges cipőt húzva sikerült döntőbe jutnom a 800 méteres síkfutásban. Azóta szinte minden évben jelen voltam az aktuális EB-ken és VB-ken is, sőt a szeniorok olimpiáján, a World Masters Games-en 4 alkalommal is sikerült aranyérmet szereznem. Az 51-szeres Ironman Kropkó Péternek köszönhető, hogy a 2014-es rendezésű első Ironman70.3 Budapest triatlonverseny sajtófőnökeként ebbe az embert próbáló sportágba is bele kellett kóstolnom – azóta sem tudom abbahagyni. Az elmúlt két esztendőben az Év Aranyokleveles Triatlon versenyzőjének választott a szövetség – legalább 3 különböző triatlonos szakágban nyert bajnoki cím okán. (idén négyet sikerült nyernem…)

2 évvel ezelőtt töltöttem be a 60. életévemet és ennek apropóján indított, sportos életmód tanácsadást is ellátó Facebook oldalam?! Azóta már 13 ezer követővel rendelkezik…

2009. óta az ATV Híradók műsorvezetője vagyok. Ez év szeptemberétől újra én vezetem a 2012-ben és 2016-ban már vezetett Start c. reggeli beszélgetős műsorunkat, melyben időnként sportos témákat is sikerül szóba hoznom… Legutóbb az e-bike program bevezetéséről beszélgettünk kb. egy hónapja Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos úrral…
A televíziónkhoz tartozó Spirit FM 87.6 rádióban heti egy órás műsort vezetek Spiritusz címen – elsősorban a kicsit talán méltánytalanul elhanyagolt nem olimpiai sportágakról, szabadidősport eseményekről, de kiemelkedő sportemberekkel (pl. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok) készítek érdekesnek mondható interjúkat.

Mindezek a múltbeli és természetesen leginkább a jelenben is zajló aktivitásaim és érdeklődésem fordított többek között az Ötpróba irányába is, melynek népszerűsítésében szívesen veszek részt, akár Facebook oldalam felhasználásával, akár az élő rendezvényeken való jelenléttel, a szabadidő sportprogramok promotálásával is.”