Pontszerző állomások a veszélyhelyzet idején

Nem áll meg az élet veszélyhelyzet alatt sem: bizonyos eseményeken továbbra is lehet Ötpróba-pontokat gyűjteni, helyszíni ajándékátvétel azonban nem lesz.

Mint ismert: veszélyhelyzetet rendelt el a magyar kormány, amelynek értelmében határozatlan ideig megtiltja a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását hazánkban a koronavírus terjedése miatt jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán, Budapesten.

A rendkívüli jogrend időtartama alatt az Ötpróba vezetősége természetesen teljes mellszélességgel kiáll a szigorított intézkedések mellett, és a valamennyi szervezőtársát is arra kéri, hogy ugyanígy járjon el, azaz, amennyiben egy adott rendezvény a várható létszám tekintetében a kormányrendelet hatálya alá esik, legyen elhalasztva.

Azon események, amelyek nem esnek a rendelet hatálya alá – tehát olyan kültéri rendezvények, amelyeken várhatóan 500 főnél kevesebben fognak részt venni – a szervező saját egyéni döntésén múlik, hogy megrendezésre kerül-e vagy sem. Honlapukon és hivatalos Facebook-oldalunkon folyamatosan tájékoztatni fogjuk az ötpróbázókat arról, hogy mely események lesznek megtartva a közeljövőben, a veszélyhelyzet fennállta alatt. Ezek a rendezvények természetesen a honlapunkon található naptárban is megtalálhatók lesznek.

A veszélyhelyzet alatt megtartott eseményeken való részvételért az előre meghatározott távokért járó pontszámok természetesen ugyanúgy járnak majd, mint eddig, mindazonáltal fontos felhívni valamennyi ötpróbázónk figyelmét arra, hogy mindenki kizárólag saját felelősségére vehet részt az érintett eseményeken!

Az Ötpróba a veszélyhelyzet ideje alatt megrendezésre kerülő eseményeken stábtagjai védelme érdekében nem fog részt venni, így ezeken a helyszíneken a garantált jutalmak átvételére sem lesz lehetőség – azokat továbbra is át lehet venni az Ötpróbát koordináló Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. központi irodájában, a Merkapt Sportközpontban (1106 Budapest, Maglódi út 12/a) munkanapokon 8:00-17:00 óráig (pénteken 16:00 óráig).

Aki az érintett esemény helyszíneire a MÁV-kedvezményt kihasználva 50%-os áron megváltott alkalmi menettérti vasútjeggyel érkezik, azok számára pecsételési lehetőséget biztosítunk a helyi szervezők segítségével.

Köszönjük szíves megértéseteket!