Ötpróbával otthon! 55. nap

Sziasztok, Szandra vagyok, ma kedd van, így újra jelentkezem az #Ötpróbávalotthon kihívásával.

Sokszor elhangzott már sorozatunkban, és több felületen is felhívtuk a figyelmet a bemelegítés fontosságára, de most a nyújtás helyes elvégzéséhez hoztam Nektek egy gyakorlatsort.

Minden edzés után fontos szerepe van a nyújtásnak, mert ez segíti a regenerációt, és ezzel elkerülhetjük a későbbi sérüléseket, vagy az izmok megrövidülése okozta egyéb fájdalmakat, melyek akár tartósak is lehetnek, ha nem nyújtunk megfelelően.

A nyújtásnak azonban ezek mellett a stressz oldásában is nagy szerepe van. Bizonyított, hogy a rendszeres nyújtás a feszültségoldásra tökéletes gyakorlat, melyre a jelenlegi helyzetben nagy szükség lehet.

Mivel a stressz feszültséget okoz az izmokban, ennek következtében gyakori lehet a nyak-és vállizmok merevsége, valamint fejfájásként is jelentkezhet. Ezeket a feszültségeket a nyújtás oldani tudja.

A mai edzés után végezzétek el az alábbi nyújtó gyakorlatokat, de ha ma nincs kedvetek mozogni, akkor ezzel a rövid gyakorlatsorral vezessétek le a felgyülemlett feszültséget.

Fontos, hogy óvatosan csináljátok végig a feladatokat, nehogy sérülést okozzon!

Forrás: smartfit.hu, willgo.blog.hu, 24.hu