Ötpróbával otthon! 35. nap

Már az ötödik „karanténhetet” tapossuk, így én is az ötödik #ötpróbávalotthon kihívással érkezem ma Hozzátok.

A kihívás kezdete óta nekem már nem hétfőtől-vasárnapig, hanem szerdától-szerdáig tartanak a hetek, hisz ezen a napon mindig én zárom az aktuális #ötpróbávalotthon kihívás hetét.

Őszintén, a mai feladat már az előző gyakorlatsorom napjának délutánján megfogalmazódott bennem és el is kezdtem a munkát, hogy e hét közepére elkészüljön. Egy egész hét munkája áll ebben a kihívásban…

Jó, jó… igazából nem én dolgoztam vele a legtöbbet, én csak felvettem a kapcsolatot, elmagyaráztam mire is lenne szükségem és vártam az eredményt. Ami a várakozásaimnak megfelelően nagyszerűen lett.  Ebből már kitalálhatjátok, hogy ismét egy „vendég előadó” mutat be Nektek néhány erősítő gyakorlatot.

Női szerepek a tatamin, a ringben. Akik figyelemmel követik a Nagy Sportágválasztó cikkeit, azoknak ismerős lehet a hölgy.

Rákóczi Renáta, kick-box világbajnok, az Exatlon Hungary ügyességi és extrémsport vetélkedő 2019-es szériájának versenyzője most személyes üzenetét és videóját osztja meg Veletek, így biztatva Titeket az otthoni edzésre.

„Íme, pár mondat, hogy hogyan oldd meg az otthoni edzésed.  Szeretek a szabadban mozogni, így a karantén időszak alatt a Tabán parkot választottam, természetesen minden szabályt betartva. Viszonylag “egyszerű” gyakorlatokat hoztam Nektek, amit otthon, kisebb helyen is el lehet végezni és eszközre sincs szükség hozzá, maximum egy fél literes flakonra. Nekem a szabad levegőn sokkal élvezhetőbb a mozgás. Így próbálom én is átvészelni ezt az időszakot, mivel az összes versenyünket eltörölték, így most “csak” azért mozgunk, hogy mozgásban maradjunk. Heti hármat edzek most, ami elég kevés, de többet nem szeretnék, mert muszáj tartogatnom az energiámat arra, ha már újra tudunk majd versenyezni. Sok emelkedőt futok, láthatjátok a képen, hogy szinte mindig, nem csak 10 lépcsőfokot küzdök le.  Váltott tempóban dolgozok, hogy ne legyen túl egyhangú és örömet leljek ebben a lehetőségben is. Szívesebben püfölném a zsákot, de sajnos most ritkán van rá alkalmam. Ha tehetitek, szánjatok napi 20-30 percet a mozgásra, mert az egészségünknél nincs fontosabb dolog a világon! Mindenkinek kitartást kívánok szeretettel és azt, hogy minél előbb véget érjen ez a járvány és ugyanolyan legyen minden, mint régen!