Ötpróbával otthon! 28. nap

Sziasztok! Már több mint egy hónapja home office-ban dolgozunk, és pár nap híján egy hónapja hozunk nap, mint nap home training-et Nektek. Mindig én maradok a végére… 😀 , fogadjátok kitörő örömmel a mai #Ötpróbávalotthon kihívásomat.

Kollégáim már szót ejtettek arról, hogy bár sejteni sejthettük, de nem tudhattuk és még most sem tudhatjuk biztosra, hogy mégis meddig fog tartani ez a karantén helyzet és mennyire/meddig kell kreatívnak lennünk a #Ötpróbávalotthon kihívás feladataival. Az indulás óta már 4 hét telt el, és még mindig meg tudunk újulni. J Remélem, hogy kitartóan Velünk vagytok, maradtok és lelkesen végzitek el az általunk bemutatott gyakorlatokat.

Hogy kicsit felpezsdítsük a feladatokat, felkavarjuk az állóvizet, egy vendéget hoztam Nektek mára. Nehogy már négy héten át engem kelljen néznetek és engem utánoznotok. J Egy legendával nem vehetem fel a versenyt.

A Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója, az Ötpróba futó nagykövete, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, háromgyermekes édesapa. Remélem, fel sem merül senkiben a kérdés, hogy ki Ő?! 🙂

Dr. Kiss Gergely mutatja a mai, labdás-erősítő gyakorlatokat és egy kis magyarázatot is szolgáltat hozzájuk.

„Elsősorban vízilabdázó (esetleg kézilabdázó :)) gyerekeknek készítettem a labdás gyakorlatokat. Kézügyesség, koncentráció, labdatechnika, lövő erő. A legtöbb gyakorlat egy kis törzserősítéssel van fűszerezve. A lövő gyakorlatok egész jól modellezik a vízben kívánatos mozdulatsorokat. Gyermekkoromban gyakran csináltam ezeket, felnőttként pedig főleg a konkrét lövő gyakorlatokat.”

https://www.instagram.com/p/B-B2ljaBodN/

https://www.instagram.com/p/B-EacV0hOGi/

Vajon Geri pályafutása alatt is szorgalmas volt és vállalt pluszmunkát otthon vagy az edzések után?

„Igen, napi szinten hozzá akartam tenni valamit, hogy a lehető legjobbá váljak. Ezek a gyakorlatok, hasznos szárazföldi fejlesztő edzések, amelyek segítenek a fejlődésben. De hozzá kell tenni, hogy nálunk a vízi edzéseket nem lehet teljesen helyettesíteni szárazföldön a lábtempó, a speciális vízilabdás gyakorlatok és az úszás miatt.”

https://www.instagram.com/p/B-G9uUZBWUL/

https://www.instagram.com/p/B-G9uUZBWUL/

Az otthoni edzéshez viszont kiválóak, és ez a #ötpróbávalotthon lényege.

Csináld úgy, mint Kiss Geri! Hajrá! 😉