Ötpróbával otthon! 20. nap

Sziasztok, Szandra vagyok! Ma ismét kedd van, így jelentkezem a 3. kihívásommal, amihez egy SMR hengerre lesz szükségetek.

Ha nincs még ilyen hengeretek, akkor érdemes beszerezni egyet, mert rengeteg pozitív hatással bír.

Biztos sokan hallottatok már róla, vagy láttátok már edzőteremben, videókban, műsorokban ezt az eszközt, de lehet, hogy nem mindenki tudja pontosan, hogy mire is lehet használni.

Az SMR (Self Myofascial Release) hengert, vagy más néven masszázs hengert, eleinte leginkább az élsportolók használták izmaik bemelegítésére és regenerálására, de manapság már az amatőr sportolók körében is nagyon népszerű és elterjedt eszköz.

A henger bemelegítéskor és levezetéskor csökkenti az izmok feszességét, így csökkenthető a sérülésveszély, valamint az izmok megrövidülése. Hozzájárul az izmok friss oxigénellátásához, ami gyorsítja a regenerációt.

A henger használata kifejezetten ajánlott az ülő munkát végzőknek is, ami így, a home office-ok idején szintén aktuális. A számítógép előtt ülve sokszor nem figyelünk oda a helyes testtartásra, amit a mostani, otthonról való munkavégzés még tovább ronthat, hiszen a kanapén ülve vagy fekve, kényelmesnek tűnő pozícióban elhelyezkedve csak tovább ronthatunk a helyzeten. A rossz testtartás következményeképpen nyak, váll és hátfájdalmak léphetnek fel, amit a hengereléssel könnyen kezelni lehet.

Ezeket a gyakorlatokat érdemes minden „munkanap” végén megcsinálni, hogy a megrövidült izmok ne okozzanak komolyabb tüneteket.

Ne is tétovázzunk, kezdjük el!

Az SMR henger további jótékony hatásairól és különféle gyakorlatokról sok videót találhattok az interneten, aminek érdemes utánanézni, mert minden területen alkalmazható.