Ötpróbával otthon! 2. nap

Sziasztok, Varró Barbara vagyok, a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. irodavezetője. A következő időszakban kollégáimmal minden nap bejelentkezünk majd, az Ötpróbával otthon kihívásunkkal! Én a túrázást/gyaloglást választottam Nektek a mai napra, sőt Nekem társam is van a feladathoz.

Mint mindenkinek, nekünk is megváltozott az életünk az elmúlt napokban, hiszen jelen esetben számtalan sportesemény szervezésével kellene foglalkoznunk… de nem tehetjük, hiszen vannak most fontosabb dolgok az életben. Az egészség!

Az elmúlt egy évben nem is gondoltam rá, hogy naponta mennyi gyaloglás van az életemben, hiszen természetes volt egy 1,5 éves kutya (Marci) mellett a szokásos rutin séta.

Most átértékelődtek a dolgok és a minimális kint tartózkodásom a kutyával valósul meg, amit ő nem igazán ért.Nehéz elmagyarázni (lehetetlen), hogy miért vagyok itthon és miért lettek hosszabbak a séták és miért nem bandázhat a többi kutyával a parkban, csak a kertben játszhat. (ez számomra atlétika is, hiszen kb. 100 alkalommal kell eldobnom a labdát. J )

Vannak kedvenc helyeink, parkok, ligetek, de ezeket most mellőzzük, hiszen sajnos azt látom, hogy még mindig nem érti a lakosság a felhívást, hogy MARADJ OTTHON! Ez most nem szabadság és szünidő, hanem fegyelem, szabálykövetés, lemondás, mértéktartás… vagyis erről kellene, hogy szóljon.

Így mi a napi rutint meghosszabbítottuk és napi háromszor 1 órás sétánk van, kizárólag üres területeken, ami kifejezetten jól esik ebben a nehéz időszakban.  Soha nem használok számlálót, nem mérem az időt és a távot csak megyünk… szabadon, frissen, jó kedvűen.

Ajánlom a sétát, túrát, gyaloglást, hiszen ez valóban mindenki számára elérhető és hidd el, sokkal jobb energiákkal fogsz hazatérni.

Túrára fel, teljesítsd a kihívásomat!

Hasznos tanácsok:

  • A kialakult helyzet miatt kérlek, tényleg minimális legyen a kontakt és keress olyan területet ahol csak Te vagy
  • Minden esetben indulás előtt és a hazaérkezést követően moss alaposan kezet, illetve nagyon ajánlott, ha viszel magaddal kézfertőtlenítőt
  • Mérd fel a tervezett útvonalat és indulás előtt mindig tájékozódj
  • Étkezés előtt indulj el, de megfelelő mennyiségű ivóvíz legyen nálad (a kutyusnak is)
  • Csak olyan távra vállalkozz, amelyet állóképességed alapján megerőltetés nélkül tudsz teljesíteni
  • Öltözeted az időjárásnak megfelelő legyen
  • Figyelj a kullancsokra és hazaérkezés után mindig nézd át magad, illetve a kutyust is J

+ ÁLLATI JÓ TANÁCSOK:

Akik kutyust sétáltatnak, legyenek most nagyon tudatosak! Sokan kimennek a környező mezőkre, erdőkre, de ott is kerülni kell egymást, legalább 3 métert tartani.
A kutyások ne simogassák (!!!) egymás kutyáit, a kutyák se bandázzanak most, de a kutyákkal is ki lehet menni, csak ha másik gazdi jön, akkor azonnal vegye fel mindenki pórázra a kutyát, és erre szólítsa fel a másik gazdit is.

Igyekezzünk magunkban lenni ezeken a helyeken, csökkentve a találkozás esélyét.

NE simogassuk mások cicáit sem, ha mégis, azonnal alaposan mossunk kezet! (Aki tudja, az egyébként kijárós cicáit tartsa bent a házban. Maga a cica nem fertőz, de a simogatással az emberektől hazavihet fertőzést!)

Mivel a kijárást minimalizálni kell, így az állatorvoshoz menés sem napi rutin, ezért különösen most, gondoskodj a kullancsok és bolhák elleni védelemről, illetve ha szükséges, akkor a napi gyógyszerekről.