Ötpróbával otthon! 13. nap

Sziasztok! Kelényi Szandra vagyok, a Nagy Sportágválasztó szervező csapatának tagja. Tevékenységem főként a sportágakkal való kapcsolattartás, de találkozhattok velem minden saját szervezésű futóversenyünkön és Ötpróbás rendezvényünkön.

A kedd az én kihívásaim napja, így ma újra jelentkezem az #Ötpróbávalotthon legújabb feladatával.

Maradjunk még egy kicsit a kézilabdánál… 🙂 Múltkor a kézilabdázók erőnléti felkészülésébe kóstoltunk bele, most viszont egy kis ügyességi feladatsort hoztam, amivel a labdás technika fejleszthető. Ezeket a gyakorlatokat a kézilabdázók rendszeresen végzik az edzéseken bemelegítő feladatokként vagy technikai fejlesztő edzéseken.

Otthoni körülmények között kézilabdával nem ajánlott elvégezni a feladatokat, nehogy a tárgyak megsérüljenek. Érdemes inkább gumilabdát vagy plüssfigurát használni. 🙂

1. feladat: felsőfogás váltott karral

Egy labdát vagy plüss játékot vegyük a kezünkbe. Dobjuk fel és mindig fentről próbáljuk meg elkapni úgy, mintha le akarnánk ejteni, de közben ráfogunk.

2. feladat: labda elkapása elől-hátul

Dobjuk fel a labdát/plüsst két kézzel, és kapjuk el a hátunk mögött szintén két kézzel. Ha ez sikerült, a hátunk mögül dobjuk fel és elől kapjuk el két kézzel. Ha már ez is jól megy, csináld meg folyamatosan.

3.feladat: váltott elkapása láb között

Álljunk terpeszállásba, fogjuk meg a labdát a lábunk között úgy, hogy az egyik kezünkkel elölről fogjuk, a másikkal hátulról. Picit dobjuk fel a labdát, és amíg levegőben van, cseréljük meg a kezünket és úgy kapjuk el. Ezután dobjuk fel megint, és cseréljük meg újra a kezünket.

Egy kis segítő videó a mozdulatok elsajátításához:

Ugye, hogy nem is olyan egyszerű?! 🙂