Ötpróba-melegítők: ekkor veheted át

Hatvan pont, legalább öt sportág teljesítésével – ezért jár az Ötpróba-melegítő. A sokakat foglalkoztató kérdés pedig, hogy mikortól? Alább jövünk a részletekkel.

Hazánk legnagyobb szabadidősport-eseménysorozata, az Ötpróba egy lépcsőzetes motivációs rendszer alapján „üzemel”, amelynek a lényege, hogy a regisztrált tagjaink az eseménynaptárunkban szereplő rendezvényeken történő részvételükért a teljesített távok hosszúságától függően Ötpróba-pontokkal gazdagodnak. Az így gyűjtött egységek garantált jutalmakra, sportfelszerelésekre válthatók be: 15 után baseball sapka, 25 után póló, 40 után pedig egy hátizsák jár. Aki a 60 pontot úgy éri el, hogy legalább öt különböző sportágban szerzett pontot, pontokat, az pedig jogosult lesz az Ötpróba-melegítő átvételére.

A tréningruhát eredetileg a tokiói olimpiai játékokat megelőzően terveztük kiosztani, ünnepélyes keretek között egy nagyszabású eseményen, hiszen ez valóban ünnepnap lesz számunkra is: a kitartás és a szorgalom ünnepe, amelyet a legkiválóbb ötpróbázók tiszteletére szervezünk. Sajnos, ahogy az élet egyéb területeire, úgy a sport világára is erőteljesen rányomta a bélyegét a világszerte pusztító koronavírus-járvány, amely következtében az olimpiát jövő nyárra halasztották, az általános rendezvénytilalom értelmében pedig semmilyen tömegrendezvényre nincs lehetőség jelenleg.

A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft., mint az Ötpróba program koordinátora az ősz elején kopogtató második vírushullám kezdetén még kivárt a döntéssel, hiszen szándékaink szerint – amennyiben nem súlyosbodott volna a helyzet – idén ősszel megtartottuk volna az említett eseményt, és elkezdtük volna a melegítők kiosztását, azonban a járvány keresztülhúzta a számításainkat. Az általános rendezvénytilalom, illetve a melegítők sokféle méretéből fakadó folyamatos ruhapróbák nagy számára tekintettel irodánk úgy döntött, hogy az átadó ünnepséget elhalasztjuk, és reményeink szerint 2021 nyarán – igazodva a járványügyi előírásokhoz és szabályokhoz – már meg tudjuk tartani igazi példaképek, olimpikonok részvételével.

A melegítők átvételéhez szükséges pontszámítással kapcsolatban fontos továbbá hangsúlyozni, hogy az Ötpróba sorozat jelenlegi kiírása 2021. május 31. napjáig tart – addig lehet majd a pontok számát gyarapítani, hogy aztán júniusban sor kerülhessen az eredményhirdetésre, valamint a tokiói sorsjegyek kihúzására is, illetve a melegítők ünnepélyes átadására. Ahogy a részvételi szabályzatunk is fogalmaz: egy ötpróbázó legfeljebb két ugyanolyan méretű tréningruha átvételére lesz jogosult, amennyiben legalább 120 ponttal rendelkezik és öt sportágban is teljesített minimum kétszer.

Reméljük, hogy a járványhelyzet a következő időszakban a meghozott szigorú intézkedések és szabályok betartásának köszönhetően valóban enyhülni fog, és legkésőbb tavasszal már a szervezett szabadidősport-események – így a tervezett átadó ünnepség – is engedélyezettek lesznek. Természetesen, amennyiben már a körülmények megengedik, hogy tudjunk előre tervezni, azonnal közzétesszük az ünnepség részleteit.