Rengeteg Ötpróbázó érdeklődik napi szinten arról, hogy a jelenlegi veszélyhelyzet befolyásolja-e a sorozat pontgyűjtési határidejét, illetve mi a teendő akkor, ha valaki a sorra elmaradó események hiánya miatt nem tudja a melegítőhöz szükséges sportágait, vagy pontjait abszolválni.

Ahogy az élet egyéb területein valamennyi iparág, úgy a sport, azon belül a szabadidősport is jelentős veszteségeket könyvelhet el a kialakult súlyos járványügyi szigorítások miatt. Tömegrendezvényeket, így szabadidősport-eseményeket meghatározatlan ideig tilos rendezni, amely programunkat is rendkívül érzékenyen érinti. Az elmaradó pontgyűjtő állomások következtében értékes Ötpróba-pontok maradnak begyűjtetlenül, amely természetesen Ötpróbázóink végső pontszámát, ezáltal a kiosztott ajándékok, melegítők, valamint tokiói sorsjegyek számát is befolyásolja.

A kialakult helyzetet nem könnyű kezelni, hiszen a járvány végét még senki sem látja, a szigorú rendelkezések, úgy tűnik, nem enyhülnek még jó ideig, ráadásul a nyári olimpiai játékok lebonyolítása kapcsán is olyan híreket hallunk, amelyek nem adnak okot a bizakodásra.

Az Ötpróbát koordináló Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. valamennyi munkatársa folyamatosan azon dolgozik, és arról egyeztet szervezőtársainkkal, hogy a folytatást illetően a lehető leghumánusabb megoldás születhessen, amely a leginkább alkalmazkodik a járvány okozta változásokhoz. Egyelőre azonban mi is kivárunk, hiszen rengeteg múlik azon, hogy meddig tart a veszélyhelyzet, és legfőképpen azon, hogy lesz-e idén olimpia. Természetesen arra készülünk, és készültünk egész évben, hogy lesz, azonban van tervünk arra az esetre is, ha elmarad.

Igyekszünk mindenkit időben tájékoztatni folyamatosan a fejleményekről, addig is türelmeteket kérjük, valamint azt, hogy maradjatok otthon és tartsátok be a hatósági előírásokat, hiszen legfőképpen rajtunk múlik, meddig tart ez a helyzet.

Ne feledjétek, ha a hétvégi eseményeken egyelőre nem is, de otthon még sportolhatsz: kövesd kampányunkat és mozogj velünk! #Ötpróbávalotthon