Ahogyan arra számítani lehetett, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a japán miniszterelnök közös közleményben jelentették be, hogy a koronavírus-járvány miatt a 2020. évi tokiói nyári olimpiai játékokat nem rendezik meg idén és minden valószínűség szerint jövő nyárra halasztják.

A döntés sokakat érint: szervezőket, sportolókat, szurkolókat és szövetségeket egyaránt, illetve Benneteket, Ötpróbázókat is. Programunk kifejezetten az olimpiai ciklusra épült, befejezési határideje is úgy volt meghatározva, hogy a játékokat megelőzően véget érhessen a sorozat. Mint ismert, a szabadidősport-mozgalom keretein belül összesen 24 Ötpróbázó utazhatott volna Tokióba idén nyáron – sajnos a fentebb részletezett döntés értelmében erre idén nem lesz lehetőség.

Természetesen az Ötpróbát koordináló Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. is tiszteletben tartja a NOB döntését és teljes mértékben kiáll mellette, hiszen jelen helyzetben valamennyi körülményt és a világméretű járvány egyre fokozódó egészségügyi kockázatait figyelembe véve egy ekkora tömegeket vonzó sportrendezvényt nem lehetett volna biztonságosan lebonyolítani.

Az új helyzethez az Ötpróba stábja is a lehető leghamarabb alkalmazkodni fog, amely egyúttal azt is jelenti, hogy kénytelenek leszünk a következő időszakban szabályzatunkat módosítani. Ahogy korábbi közleményünkben is fogalmaztunk: igyekszünk a lehető leghumánusabb módon eljárni, úgy, hogy Ötpróbázóink számára minél kevesebb kellemetlenséggel járjon az „új időszámítás”.

Kérjük szíves türelmeteket, hamarosan jelentkezünk a részletekkel!