A több mint negyvenéves múltra visszatekintő Ötpróba mozgalom legújabb kiírása 2021. június 1-jén kezdetét vette: a párizsi olimpiáig tartó ciklus is bőven tartogat újdonságokat és izgalmakat. Lássuk, melyek ezek!

A rutinos Ötpróbázók megszokhatták már, hogy a sportteljesítményt mindig ponttal honoráljuk, amelyeket értékes jutalmakra válthatnak be. Ezen az alapelven a továbbiakban sem szándékozunk változtatni, csupán a részletek módosulnak, az alábbiak szerint.

 • Az eddigi 7 mozgásforma 8-ra bővült: futás, túrázás, országúti és hegyi kerékpár, úszás, kajak-kenu valamint triatlon mellett mostantól görkorcsolyában is lehet pontokat gyűjteni a meghatározott eseményeken.
 • Bár nem változott a korábbiakhoz képest, mégis fontos hangsúlyozni, hogy a melegítő átvételéhez az összeszorgoskodott 60 pont mellett 5 különböző sportágban történt teljesítés is szükséges a meglévő, immáron 8 mozgásforma közül.
 • A különböző távok megtételéért járó pontszámok minimálisan módosultak, illetve pontosítottuk azokat, a friss táblázatot a részvételi szabályzatunk II 1. pontja alatt találod.
 • A ponthatárok markánsan eltolódtak, ezentúl 15, 30, 45, 60, 80, 100, 120, 150 és 180 pontot kell elérned a garantált ajándékokhoz. Továbbra sem vonunk le pontot egy-egy jutalom elérésekor, illetve átvételekor: egységeidet nyugodtan gyűjtheted tovább, megcélozva a következő lépcsőfokot.
 • A 180. pontod elérését követően, ha több ajándékra nem is, azonban olimpiai sorsjegyekre jogosult leszel: 60 pontokért jár egy-egy sorsjegy, azonban az összes „szelvényhez” a megszerzett pontokon kívül szükség lesz arra is, hogy öt különböző sportágban is abszolválj teljesítést. Ahány sorsjegynyi ponttal rendelkezel majd, annyiszor kell az öt sportágban teljesítened, tehát például 180 pont után akkor kapsz majd 3 sorsjegyet, ha öt sportágban is rendelkezel majd legalább 3-3 teljesítéssel. Ezzel is növelve a saját esélyeidet a sorozat zárásaként tartandó sorsoláson.
 • A 60 pont után járó melegítőn kívül egyik jutalom bezsebeléséhez sem szükséges öt különböző sportágban is teljesíteni.
 • Az összegyűjtött pontokért járó jutalmak listája is jelentősen megújult: az biztos, hogy kétszer egymás után nem fog „szembe jönni” veled ugyanaz az ajándék. Az eddigi baseball sapka, póló, hátizsák hármas helyett többek között kompressziós zokni, futó felső, futó rövidnadrág, széldzseki vagy válltáska is ütheti a markodat, ha sokat sportolsz. A felszerelések pontos listája és kinézete egyelőre legyen meglepetés, nyáron nagyszabású divatbemutató keretein belül tervezzük leleplezni őket.
 • Az új Ötpróbában nem lesznek tabellák és csoportos pontgyűjtés sem, 180 pont elérését követően pedig az egyéni teljesítők a már említett sorsjegyekért küzdhetnek, amelyekkel saját esélyeiket növelik a végső főnyereményért. Azt, hogy mi lesz ez az értékes nyeremény, hamarosan kiderül!
 • Az instant teljesítések továbbra is megengedettek lesznek, azonban csak legfeljebb havi 4 pontért, ennyivel lehet majd kiegészíteni az Ötpróba „hagyományos” eseménynaptárában megtalálható rendezvényeken gyűjtött pontokat. Az instant útvonalak kizárólag a GeoGO oldalon érhetők el, érdemes elolvasni a rájuk vonatkozó virtuális versenyszabályzatot
 • Az, aki az Ötpróba előző kiírásában regisztrált tag volt, továbbra is az marad – feltéve, ha legkésőbb 2021. augusztus 31-ig belép a profiljába, és ezzel megerősíti a tagságát.Aki ezt nem teszi meg nyár végéig, tagsága automatikusan törlésre kerül.
 • Az új Ötpróbázók továbbra is egyszeri 1000 forintos regisztrációs díj megfizetése mellett válhatnak taggá, azonban 2021. augusztus 31-ig a program bevezető kampányának köszönhetően bárki ingyen csatlakozhat hazánk legsportosabb közösségéhez.

Az Ötpróba új sorozata 2021. június 1-től a párizsi olimpiai játékok kezdetéig, tehát 2024 nyaráig tart, a pontos befejező dátum a későbbiek során kerül pontosításra. Azok, akik még nem vették át az előző ciklusban összegyűjtött pontjaikért járó ajándékaikat, megtehetik azt 2021. augusztus 31-ig a Merkapt Sportközpontban (1106 Budapest, Maglódi út 12/a) munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-17, pénteken pedig 8-16 óráig, illetve a naptárunkban szereplő, külön jelzett eseményeken, az Ötpróba standjánál.

Sportolj továbbra is minél többet, próbálj ki új mozgásformákat és gyűjtsd velünk a pontokat az értékes jutalmakért! A ruhatárad mellett az egészséged is hálás lesz.

Ötpróbára fel!