Főszerepben a nők: májusban újra ALDI Női Futógála

24 éve töretlen a BSI által szervezett Női Futógála népszerűsége, amire idén május 19-én, ismét kellemes zöld környezetben, a Népligetben kerül sor. Az esemény elsődleges célja mindig is az volt, hogy megszerettesse a nőkkel a futást – ami mára sikerült is, hiszen tavaly már több mint 8500-an álltak rajthoz.

A 24. ALDI Női Futógála változatos versenykategóriái a női sokszínűséghez, a különféle edzettségi szintekhez és az eltérő futóstílusokhoz igazodnak: széles a paletta a családi futás pár száz méterétől egészen a 10 km-es távig, de a versenyszámok kombinálásával akár 17 km is teljesíthető, egyéniben vagy váltóban.

Bár a futóverseny elsősorban a nőkre koncentrál, a többi családtag is részese lehet az élménynek. Minden távon indulhatnak gyerekek, a családi futáson és a váltóban pedig férfiak is. A gyerekeket emellett különféle foglalkoztató programok várják, míg a felnőttek a kifejezetten a nők igényeire koncentráló kiállítók standjainál nézelődhetnek.

A futóverseny előtti zenés bemelegítést a hazai fitneszélet két népszerű képviselője, Béres Alexandra és Szalka Andi tartja. De motiváló ritmusokból egyébként sem lesz hiány a futógálán, mert az útvonalat a korábbi évekhez hasonlóan zenés pontok dobják majd fel.

További részletek és nevezés a Futanet weboldalán.