Év végi virtuális pontgyűjtés

A koronavírus-járvány második hulláma elkerülhetetlenné tetté az újabb szigorú intézkedések meghozatalát, amelyek következtében hazánkban általános rendezvénytilalom lépett életbe.

A Kormány által meghozott rendeletek értelmében Magyarország egész területén – egyelőre december 8-ig – tilos bármilyen rendezvényt tartani, ez pedig a szabadidősport-eseményeket is érinti. Az elmaradó Ötpróba pontgyűjtő állomások listáját folyamatosan frissítjük a honlapunkon található naptárban, de érdemes a hivatalos Facebook oldalunk hírfolyamát is nyomon követni a friss információkért.

Jelen helyzetben egyértelmű, hogy a legfontosabb az egészség, ezért kérünk Titeket, Ötpróbázókat is, hogy tartsátok be a szabályokat: hordjatok maszkot, mossatok alaposan kezet, kerüljétek a tömeget és a meghatározott időszakban (este 8 és reggel 5 óra között) tartózkodjatok otthon! Szerencsére egyénileg még lehet sportolni a szabadban, ezt használjátok ki, ezáltal is erősödik az immunrendszer, amely a vírus elleni védekezés során kiemelt jelentőséggel bír. Most ráadásul még Ötpróba-pontokkal is jutalmazzuk a lelkesedést az alábbi események virtuális teljesítése esetén:

  • Virtuális K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton (2020. november 12. és november 23. között),
  • Virtuális Szilveszteri jótékonysági futógála (2020. december 1. és 2021. január 3. között teljesíthető).

A virtuális pontgyűjtés szabályai a tavaszi-nyári időszakhoz képest nem változtak: egy adott naptári hónapban összesen legfeljebb 4 pont gyűjthető virtuális teljesítés által, tehát nem sportáganként, hanem összesen. A félreértések elkerülése végett, egy maratoni táv lefutása, vagy egy kor- és egyéb kedvezménnyel teljesített félmaratoni táv sem érhet többet 4 pontnál ebben az esetben.

A virtuális események listája bővülhet még a továbbiakban – ez természetesen nagyban függ a vírushelyzet esetleges elhúzódásától, illetve az azzal összefüggésben meghozott és elfogadott jogszabályok bevezetésétől is. A részletekről minden esetben tájékoztatni fogunk Benneteket itt, a honlapunkon és a Facebook oldalunkon is.

Biztonságos sportolást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!