Csapj le a pontokra a Balatonnál, amint kitavaszodik!

Mozogni szinte mindig élmény, de tedd a szívedre a kezed: könnyen alááshatja a motivációdat, ha a szemedet nem kényezteti a környék szépsége, ahol sportolsz. A Balaton-parton futók és bringázók viszont hírből sem ismerik ezt a problémát. Tartozz te is közéjük: gyere el tavaszi tóparti eseményeinkre, és láss csodát! A balatoni panorámában nem fogsz csalódni, megígérjük. Már soroljuk is, milyen pazar kínálatból csemegézhetsz!

Spuri Balaton Szupermaraton – 03. 05.

Ha az Ultrabalaton még túl nagy falat, de már azért jó formában vagy, akkor ez a te futamod: 4 nap alatt akár egy teljes tókört lefuthatsz, ami nem kevesebb, mint 196 km. Választhatod a kétnapos FélBalatont, futhatsz maratont vagy félmaratont, egyénileg, váltóban vagy párban. Jutalmad a dicsőség mellett az elképesztő tóparti látvány.

Knauf Tihanyi Félmaraton Fesztivál – 03. 21.

Ezen a versenyen motivációból és jutalmakból nincs hiány: meseszép táj, gyönyörű érem, profi technikai póló, családias verseny, sőt: egy kis extra elismerés is. Ha a Futniszép mind a négy versenyén rajthoz állsz (Knauf Tihanyi Félmaraton, Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaraton, újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton, Mapei Szigligeti Félmaraton), akkor ráadásképpen tiéd lesz az Aranycipő Díj is!

Félsziget Kupa – 03. 28.

A Félsziget Kupa többről szól, mint hobbibringázásról: egy igazi verseny. Az AKESZ szabályai szerinti korosztályok indulhatnak, a számukra kiírt távokon. AKESZ regisztrációval és ötpróbázóként ingyen nevezhetsz, 18 év alatt pedig kedvezménnyel.

Generali Run Balatonfüred – 03. 29.

A futam mottója akár az is lehetne, hogy Ismerd meg Balatonfüredet!, hiszen a pálya a város legszebb pontjait érinti.  A szurkolózónának, a versenyközpontnak és a rajtzónának a gyönyörű Vitorlás tér ad otthont, de megcsodálhatod többek között a Tagore sétányt is. A verseny egyik legnagyobb előnye a biztonság: a futókör zárt, minden gyalogos és járműforgalom nélkül.

BÚI Félmaraton és Minimaraton – 04. 06.

A BÚI Félmaraton és Minimaraton már harmadik éve csábítja a futókat a Balaton déli partjára, Fonyódra. Kuriózum, hogy itt egy igazi olimpikonnal futhatsz együtt: Zemen János, a montreáli olimpia résztvevője eddig minden évben indult a futamon. Helyiek előnyben: Fonyód várossá válásának harmincadik évfordulója alkalmából minden 30 év alatti helyi lakos ingyen állhat rajthoz a félmaratonon és a minimaratonon.

Balatonkör Kerékpártúra – 04. 25–26.

A Balatonkör az egyik legnagyobb bringás esemény a környéken, ahol a 282 és 206 km-t teljesítő nagyágyúk mellett teret kapnak a 76 km-rel birkózók és a 25 km-t megcélzó, kirándulni vágyó családok is. A rajt és a cél helyszíne a zamárdi szabadstrand.

NN Ultrabalaton – 05. 14.

221 km futás, maximum 32 óra alatt, egyhuzamban Közép-Európa legnagyobb természetes tava körül, legyen bármilyen is az időjárás – komoly meló és egyben életre szóló élmény. Nem véletlen, hogy évek óta óriási a túljelentkezés, és igazi presztízsversennyé vált a futam. Ne hátrálj meg a kihívástól: párosban és csapatban is teljesítheted a távot! Sőt: sok cég számára ez az éves csapatépítő programok csúcsa, amire mindenki szívesen jön.

McDonald’s Bringamánia Tour de Balaton – 05. 23.

Egy népszerű verseny mindenkinek! Ha kemény vagy, megkerülheted akár az egész tavat, de kezdőként a néhány kilométeres mini túrára is benevezhetsz. Te milyen távot célzol meg idén? A 206 km-es XL túrát, a 168 km-es L futamot, a 30 km-es S versenyt, esetleg a 6 km-es XS-t? Jelentkezz időben, mert a résztvevők száma limitált!

dm Balaton-parti Futónap – 05. 24.

Feledkezz bele a balatoni panorámába, vagy javítsd meg egyéni rekordodat az ország egyik leggyorsabb és legszebb futóútvonalán! A következő távokon teheted próbára magad, miközben gyűjtöd a pontokat: 5,25 km, 10,5 km, 21,1 km, illetve félmaraton váltó (2-4 fő).

Intersport Keszthelyi Kilométerek – 05. 31.

A futam nemcsak a mindig kellemes Balaton-élményt szállítja neked, de városnézésnek sem utolsó. A pálya ugyanis érinti Keszthely nevezetességeit, például a Festetics kastélyt. Miközben te futsz, a családtagjaid sem fognak unatkozni, mert a belvárosban kiegészítő programként futóexpo és gasztroélmények várják őket, a Varázshangok Gyermeksarok és a Várkert Pihenőzóna mellett.