Az Ötpróbáról szól az életünk

Molnár Mihály sok ötpróbázó példaképe, nem véletlenül. Jelenleg 248 ponttal ezüstérmes a legtöbb pontot összegyűjtött tagok között, pedig mindössze három éve kezdett rendszeresen sportolni. Szintén lelkes ötpróbázó párjával szinte minden hétvégén részt vesznek egy-egy sportprogramon. Megkérdeztük Misit a sikerei titkáról.

Hogyan kerültél az Ötpróba közelébe?

Három éve jött az ötlet, hogy meg kellene csinálni az Ironmant. Ez ambiciózus célkitűzés volt, mert korábban nem futottam egy centit sem. Amikor nekiláttam az edzésnek, akkor már 1000 m lefutása után úgy éreztem, hogy meghalok. Az Ötpróbához való csatlakozásom óta viszont megszerettem a sportot, és azóta az életem része.

Hogyan motiválod magad mindig jobb teljesítmény elérésére?

A legelső motiváció az volt számomra, hogy láttam egy jóbarátom, Varga István fotóját, amint épp emlékérmet vesz át a Parlamentben az ötpróbás teljesítményéért. Nekem ez egy lórúgás volt, mert rájöttem, hogy mennyire fantasztikus dologról van szó. A másik motivációm az, hogy van egy csodálatos párom, aki szintén ötpróbázó, és rengeteg eseményen veszünk részt együtt, ami nagyon jót tesz a kapcsolatunknak is. Jól érezzük magunkat egymás társaságában, és mondhatom, hogy most már az Ötpróbáról szól az életünk.

Mennyit és hogyan edzel?

Az utóbbi időben kicsit kevesebb edzésre volt módom. Tavaly ugyanis 54 rendezvényen vettem részt, amelyekre a párom is velem tartott, amikor csak tudott. Korábban 3–4 alkalommal futottam hetente, most viszont szinte csak a rendezvényeken mozgok. Úgy csinálom, ahogy a profik: Hosszú Katinka szintén a versenyeken edz. 🙂

Mit ad neked az Ötpróba?

Eleinte olyan rendezvényekre mentünk, amik közel estek a lakóhelyünkhöz. Aztán hamar belejöttünk, és ma már az az egyik legnagyobb élmény számunkra, hogy olyan helyekre juthatunk el, ahol korábban sosem jártunk. Hogy csak egyet említsek: 51 éves vagyok, és korábban nem láttam a Zemplént, pedig gyönyörű a táj arrafelé. Az is nagy öröm, hogy fantasztikus emberekkel ismerkedhetünk meg, akik például egy-egy túrával vagy futóversennyel őrzik elhunyt barátaik emlékét, például az Máré erdei futóverseny Csemez Pál emlékére vagy a Kiss Péter Emléktúra szervezőit. Korábban sosem túráztam, ma pedig már rendszeresen, és örömmel fedeztem fel, hogy a túrázók a legjobb fejek.

Mennyire találsz könnyen időt a sportolásra?

A kereskedelemben dolgozom, ez tölti ki a hétköznapjaimat. Ezért leginkább hétvégén van módom mozogni, de ha nem volt túl fárasztó a nap, akkor munka után is megoldható. Sokat számít, hogy a párom szintén lelkesen sportol, így a programjaink közösek. Ez csak akkor megy, ha szeretet, béke és harmónia van otthon. Nagyon büszke vagyok egyébként rá, mert mindössze egy éve kezdett aktívan sportolni, és neki is már több mint 100 pontja van.