Ahol láb nem marad szárazon: jókedvű sárdagasztás a Göcsej Galoppon

12. éve rendezik meg Bödén a tavaszköszöntő Göcsej Galoppot, ahová terepfutókat és teljesítménytúrázókat várnak. A Zala megye legszebb tájait bemutató sportesemény nem véletlenül nyerte el a zalaikum címet, de talán ennél is érdekesebb, hogy évről évre majdnem 500 futót és természetjárót vonz az embert próbáló módon sáros terep. Egy biztos: mindenkinek ott a helye, aki kalandos futamokra és persze Ötpróba-pontokra vadászik!

Szinte az extrém sportok kínálta izgalmas kihívások határát súrolja a Göcsej Galopp híresen nehéz terepe, amely az évek során a futam védjegyévé vált. Ez az a hely, ahol az embernek tényleg nagyon a lába elé kell néznie, ugyanis Magyarország egyik legsárosabb vidékéről van szó. Ám ez sokkal inkább áldás, mint átok, ugyanis a környék messze földön híres a fazekasművészetéről, ami éppen az erősen agyagos, az esőt nehezen elnyelő talaj miatt virágzik. A Galopp évről évre visszajáró résztvevői pedig többnyire imádják dagasztani a sarat, sőt: szóvá teszik, ha a süppedős élményből esetleg a szokottnál kevesebb jut.

Nemcsak a Göcsej Galopp miatt érdemes viszont ellátogatni erre a gyönyörű vidékre. A falu egyik nevezetessége az energiadomb, ami 2010-ben a Zala megye 7 természeti csodája szavazáson az első helyen végzett, és sokan hiszik, hogy gyógyító hatása van. A Zalai-dombság másik érdekessége a jellegzetes haranglábas falvak sokasága, de a természetbarátok még ennél is jobban fognak örülni a páratlanul gazdag faállománynak. Útközben sok más mellett láthatnak bükkfákat, fenyőt, égert, gyertyánt és akácerdőt is. Sőt: az idei futam újdonsága, hogy a pálya egy 300 éves tölgyfát is útba ejt.

További információ és nevezés a Göcsej Galopp weboldalán