Kívül tágasabb: mocorogj többet a szabadban a tavasz örömére!

A tavasz közeledtével nemcsak a természet tér magához, de az egyre enyhébb idő nagyobb kedvet csinál a kimozduláshoz is. Használd ki ezt a kis motivációtöbbletet, és mozgasd át magad szabadtéren, amikor csak tudod! Az ötpróbás pontgyűjtésen túl ez lehet bringázás a munkába, tollas a gyerekkel a parkban, séta két megálló között – csak a fantáziád és az időjárás szab határt.

Az is sport lehet, ami nem annak látszik

Tavasszal menetrendszerűen sűrűbb az ötpróbás programnaptár, és nagy örömünkre természetesen a résztvevők száma is gyarapszik ilyenkor. De akkor még mindig csak a hétvégéket pipáltad ki sport szempontjából – mi lesz a hétköznapokkal? Persze, tudjuk: attól, hogy több a napsütéses órák száma, még nem lesz több szabadidőd… De szép időben egy kis tudatossággal sok mindent át lehet nevezni sporttá: bringára pattanhatsz buszozás vagy autózás helyett, leszállhatsz pár megállóval előbb vagy lecsíphetsz az ebédidődből egy kis séta kedvéért a napsütésben, tehetsz egy-két nagyobb kört kutyasétáltatás közben, szervezhetsz megbeszélést a teniszpályára, de a gyerekkel töltött idő is lehet ezúttal mondjuk görkorizás vagy tollasozás a parkban közös tévézés helyett. Ha pedig rákaptál az ízére, akkor a lehetőségek száma tényleg végtelen: jöhetnek a street workout sportparkok, a jóga vagy a tajcsi a szabadban, a röplabda és a többiek.

Melegíts a melegebb napokra!

Hogy még több kedved legyen a szabadtéri sporthoz, és biztosan jól is süljenek el a kiruccanásaid, nem árt kicsit rákészülnöd. Mindenekelőtt figyeld az időjárást, és legyen nálad fényvédő, napszemüveg és/vagy sapka, ha hétágra sütne a nap – de az eső se érjen meglepetésként. Lehet, hogy pár új sportszerelésre szintén szükséged lesz, hátha felkúszott pár kiló a télen… Az is fontos, hogy lehetőleg kevésbé szmogos területet válassz a szabadtéri mozgáshoz, elvégre többek között a friss levegő lenne a lényeg. Emellett ne feledkezz el arról sem, hogy a jó idő örömére rengetegen zúdulnak a szabadba, ezért érdemes felderítened egészen új helyeket is, ahol még nem hullámzik a tömeg. Kivéve persze, ha éppen az motivál, amikor mások is lelkesen sportolnak – amin nem lepődnénk meg, hiszen sokan a nagyobb ötpróbás programokban is éppen ezt szeretik. Ha pedig már Ötpróba, akkor plusz egy tipp: nevezz időben a tavaszi eseményeinkre, hogy biztosan legyen sportprogramod a napsütötte hétvégékre!