Ötpróbával otthon! 16. nap

Sziasztok, telnek a napok és újra Barbi jelentkezik egy kihívással, bízom benne, hogy hétvégi levezetésként nagyon sokan fogjátok teljesíteni a feladatot. 

Sokunk életében volt egy pont, amit nevezhetünk mérföldkőnek, hiszen eldöntöttük, hogy mozogni szeretnénk. Rengeteget olvastam, hallottam Ötpróbázóktól, hogy bizony volt, aki inspirálta Őket és mozgásba hozta az életét vagy akár a pontgyűjtését.

Nálam sem volt ez másként és pár évvel ezelőtt eldöntöttem, hogy bizony mozgásra van szükségem és meg kell találnom a megfelelő mozgásformát. Szimpatikus volt a közelemben lévő edzőterem és besétáltam. Megkaptam az edzők elérhetőségét, amit áttanulmányoztam és pár perc alatt megszületett bennem a döntés, hogy Dósa Gergely (Geri) lesz az én edzőm.

Így Mester és Tanítványa elkezdte a közös munkát. Bizony én is rájöttem, hogy valójában addig a pillanatig soha nem csináltam jól a felülést, de még talán egy guggolást sem, ezért tartom fontosnak, hogy szakember segítségével el tudjuk sajátítani ezeket a dolgokat. Minden órán azt kapom, amit várok! Tudja a képességeimet, ami az Ő fejében egy rendszerben van és az alapján haladunk az úton. Sokszor látja rajtam, hogy fáradt vagyok és igen rengeteg esetben alkalmazkodik hozzám, mert bizony le kell mondanom az órát egy munka vagy esemény szervezése miatt, de teljes mértékben tolerálja a dolgot, maximum a következő alkalommal nehezebb feladatot kapok.

Rengeteget tanultam Tőle és megváltozott az életem, amit neki köszönhetek. Bár a vírusra való tekintettel most nem találkozunk, de bízom benne, hogy ha „vége a viharnak” akkor még intenzívebben újrakezdjük a közös munkát.
Bár Ő nem tudja (hogyne tudná), de a kedvenc feladataim a felső törzs átmozgatása, így felkértem Őt a feladat tökéletes bemutatására. Nézzük tehát azt az oldalemelést egy profitól, Dósa Geri bemutatásában:
Az oldalemelés az egyik leghatásosabb vállerősítő gyakorlat, azonban sokan helytelenül végzik! A legfontosabb, hogy csak vízszintes síkig emeljük a karunkat, ne feszített könyökkel végezzük a gyakorlatot és a könyökünk mindig magasabban legyen, mint a csuklónk. Ügyeljünk még arra, hogy a hátunk végig egyenes, a térdünk pedig kicsit hajlítva maradjon!
A gumiszalaggal/gumikötéllel végzett gyakorlatok nehézségét a terpeszállás szélességével tudjuk fokozni. Minél nagyobb a terpesz, annál feszesebb a kötél, így annál nehezebb a gyakorlat!