Ötpróba-pontok az Ultrabalatonon

Ha valahol sok Ötpróba-pontot lehet gyűjteni, az kétségkívül a Magyar Tenger – most például körbefutva azt. Ha Te is az Ultrabalaton népes résztvevői táborát erősíted, akár a maximális hat egységgel is gazdagodhatsz, az alábbiakból pedig az is kiderül, hogy hogyan.

Fontos tudnivaló, hogy hazánk egyik legnépszerűbb futóversenyén, az Ultrabalatonon az egyéni indulók mellett zömében csapatok állnak rajthoz, amelyek váltóban teljesítik a csaknem 220 kilométeres távot. A távokért járó pontszámok a következők szerint alakulnak:

  • 5-9 km: 1 pont
  • 10-12 km: 2 pont
  • 13-20 km: 3 pont
  • 21-28 km: 4 pont
  • 29-41 km: 5 pont
  • 42 km felett: 6 pont

Felmerül a kérdés, hogy az Ötpróba szervezői hogyan, illetve honnan fognak tudomást szerezni arról, hogy egy-egy csapat tagjai mekkora távot teljesítettek egyénileg. Nos, a válasz pofonegyszerű: Tőled, Tőletek, kedves ötpróbázók! Az eseményt követően egy héten belül valamennyi csapat kapitánya fog kapni az UB szervezőitől egy e-mailt, amelyben szerepel majd egy elektronikus űrlap – ezt kell kitölteni a megfelelő adatokkal, különösen ügyelve arra, hogy az egyes csapattagok által teljesített távok, valamint egyedi Ötpróba-azonosítószámuk is helyesen szerepeljen a táblázatban.

Az így begyűjtött listák alapján fogjuk tudni jóváírni az UB-n szerzett egyéni pontokat – kérünk, hívd fel csapatkapitányotok figyelmét a fentiekre, ha pedig Te vagy az, ügyelj rá, hogy valamennyi adatot helyesen add meg.

Futásra és Ötpróba-pontokra fel!