Ötpróba-finis: a legfontosabb tudnivalók egy helyen

Egyre több ötpróbázó éri el legalább öt különböző sportág teljesítésével a bűvös hatvan pontos határt, amely két jutalmat is jelent: egyrészt egy Ötpróba-logóval ellátott adidas melegítőt, valamint garantált részvételt a tokiói olimpiai utazás sorsolásán.

A fentieken túlmenően szintén sokakat érint az is, hogy pontosan meddig tart a sorozat, illetve, hogy meddig lehet majd pontokat „beváltani” adidas sportfelszerelésekre. Az alábbiak során igyekeztünk megválaszolni valamennyi, Ötpróbával kapcsolatos fontos kérdést.

  • Meddig tart az Ötpróba sorozat, és meddig lehet pontokat gyűjteni, illetve beváltani?

Az Ötpróba program 2020. június 30. napjáig tart, és pontokat is addig lehet gyűjteni a jövő évi naptárunkban szereplő eseményeken. Az egységek garantált ajándékokra történő beváltása június 30-at követően is folytatódik, 2020. december 31-ig a 1106 Budapest, Maglódi út 12/a alatt található Merkapt Sportközpontban lévő irodánkban át tudja venni a jutalmát.

  • Kinek jár a melegítő, és mikortól lesz elérhető?

Ötpróba-melegítő annak a regisztrált tagunknak jár, aki legalább öt különböző sportág teljesítésével gyűjtött össze 60, vagy annál több pontot. Fontos hangsúlyozni, hogy a melegítőn kívül valamennyi egyéb garantált sportfelszerelésből (baseball sapka, póló, hátizsák) többet is ki lehet váltani, amennyiben a 60 pont elérését követően több alkalommal is újra eléri az ötpróbázó az adott jutalomhoz szükséges pontszámot, azonban melegítő csak egy jár minden arra jogosult számára.

A melegítő 2020 júniusától lesz elérhető, és először a Mozgás Éjszakáján lehet majd átvenni, a látványterveket azonban hamarosan megmutatjuk Nektek – reméljük mindenkinek elnyeri a tetszését!

  • Kik utazhatnak majd a tokiói olimpiai játékokra, és mikor sorsolják őket?

Összesen 24 ötpróbázó utazhat Tokióba 2020 nyarán, lássuk kik is ők! Először is fontos kiemelni, hogy a tokiói utazással kapcsolatos pontgyűjtés egy hónappal a sorozat befejezését megelőzően, 2020. május 31-ig tart – az addig összegyűjtött pontok alapján hirdetjük ki a különböző kategóriák győzteseit, illetve az alapján fogunk majd sorsolni is.

Tehát, a lényeg: a legtöbb pontot gyűjtő női és férfi ötpróbázó a 60. életévüket már betöltött, illetve még be nem töltött kategóriában, valamint a legtöbb egységgel büszkélkedő fogyatékos sportoló is alanyi jogon utazhat az olimpiára. Rajtuk kívül 19 hely kiadó még, őket a 2020 júniusában (pontos dátum hamarosan) tartandó Mozgás Éjszakája keretein belül fogjuk kisorsolni azok közül, akik legalább öt különböző sportág abszolválásával szereztek 60, vagy több pontot 2020. május 31. napjáig. Ne feledd: ahányszor 60 pontot szereztél, annyiszor kerül bele a neved a kalapba a sorsoláson, tehát annyival növeled az esélyeidet a tokiói utazásra (egy példa: ha 240 ponttal rendelkezel majd, akkor négyszer nagyobb eséllyel indulsz).

  • Folytatódik-e az Ötpróba a tokiói olimpiát követően?

Egyelőre a tokiói olimpiai játékokig tudunk tervezni, de reményeink szerint a patinás mozgalom nem áll meg, és folytatódni fog a következő négy éves ciklus során is. A háttérben már természetesen zajlanak az erről szóló egyeztetések – amint hivatalossá válik a folytatás, ismert felületeinken azonnal értesítünk Benneteket!