Nagy élet az őszi Balatonnál: jön a IV. Mapei Szigligeti Félmaraton

A már első alkalommal is rekordlétszámmal rajtoló, azóta hatodik sikeres évét taposó Tihanyi Félmaraton után tulajdonképpen a népakarat hívta életre a Szigligeti Félmaratont. Többek között azért, hogy a túljelentkezés ellenére minél több Balaton-imádó futó rajthoz állhasson, és lehetőleg senki se maradjon ki a jóból. Az északi part kis ékszerdoboza idén is tárt karokkal és királyi bánásmóddal várja a futás és a magyar tenger barátait, ezúttal szeptember 14-én.

Mi a pálya?

A Szigligeti Félmaraton a Balaton egyik legnagyobb félmaratoni futóversenye. A népszerűség érthető: a mezőny meseszép tájakon halad, menet közben érintve a környékbeli látványosságokat. Mindezt úgy, hogy a sík pályákhoz szokott futóknak nem törik bele a bicskája a futamba, de a dimbes-dombosabb terep kedvelői sem fognak unatkozni.

Az útvonal nemcsak szép, de testhezálló és kényelmes is. Idei újdonság a szakaszos rajt, aminek köszönhetően a korábbi évekhez képest ötödére csökken a pálya terheltsége. A 6, 9 és 21 kilométeres megoszlásban elérhető távok pedig a hazai statisztikák szerint a legkedveltebb kihívások, így mindenki megtalálhatja az aktuális kedvéhez és edzettségéhez passzolót.

Terülj-terülj asztalkám a frissítőpontokon

A 2,3 kilométerenként elhelyezett frissítőpontokon igazi bőség várja a megfáradt futókat: sok minden más mellett lesz banán, magnézium, szőlő, alma, citrom, kóla, Penco izotóniás ital, paradicsom, víz és sós sütemények – az Ice Cube Kft. pedig 7 mázsa jeget fog betárazni az eseményre.

Egyedi, Balaton ihlette érmek és mezek

A versenyt rendező futniszep.hu hazánkban az egyetlen csapat, amely maga tervezi és gyártja az érmeken és a mezeken kívül az elismeréseket is a befutoerem.hu-n keresztül. A gyönyörű medálok nemcsak a futók önbecsülésének tesznek jót, de a szemet is kényeztetik. A különleges designt a Balaton környéki táj hatalmas zöld felületei és a tó smaragdzöld színei ihlették. Érdekesség, hogy a már említett, nemzetközi piacra is gyártó befutoerem.hu által kivitelezett érmek az egyik legdrágább eljárással készülnek, extra magas, kb.. 25%-os öntési hibaaránnyal. Ezek az érmek itthon csak a Tihanyi és a Szigligeti Félmaratonon érhetőek el. 

A mezek hasonlóan egyediek: a szervezők gondoltak arra, hogy egy őszi versenyen már elkél a kicsit melegebb mez, így az országban szintén egyedülálló módon itt hosszú ujjú felsőt kapnak a nevezők. Ahogy az érmeken, úgy a mezen is a korabeli metszetek alapján rekonstruált Szigligeti vár eredeti képe látható. Igazi must have darab a hűvösebb évszakokra: 120-as sűrűségű, felsőkategóriás technikai anyaga hosszú éveken keresztül elkíséri majd tulajdonosát.

A jól megérdemelt extrák

A célba érés után többszörösen jár a jutalom, a befutóérmen, a mezen és a befutócsomagon is túl. Hiszen ha már Balaton, akkor nem maradhat ki a csobbanás – amire a kora őszi szép idő még valószínűleg lehetőséget ad. Annál is inkább, mert a versenyközpont a Balaton első „kékzászlós” minősítésű strandja, ahol a fürdésen kívül szaunázni is lehet majd.

További infók a IV. Mapei Szigligeti Félmaraton Facebook esemény oldalán. Mindenkit szeretettel várunk!