Küszöbön az ősz: cseréld le a strandpapucsod túrabakancsra!

Lassan, de biztosan menetelünk a nyár vége felé: vízimádó kétéltűből hamarosan át kell vedlened újra szárazföldi lénnyé. De sebaj: a természet talán éppen ősszel mutatja legszebb, legszínesebb arcát. Ideális időszak ahhoz, hogy az erdőjárással gazdagítsd a hobbijaid és a pontszerző sportágaid sorát – ha eddig nem tetted volna még meg. Van pár tippünk, hogy kezdőként hogyan kaphatsz rá könnyen a túrázás ízére.

Viszlát, unalom!

Sokakat azért vonz mágnesként a túrázás, mert mindig új helyeken barangolhatnak, így az unalom messzire elkerüli őket sportolás közben – szemben mondjuk azokkal, akik a monoton futógépes edzést választják. Ötpróbás túrákat pedig Magyarország minden vidékén találsz, úgyhogy bőven van felfedeznivaló a Balatontól a Mátrán át az Őrségig. Egyvalamit megígérhetünk: le fog esni az állad, hogy mennyire gyönyörű helyen élsz!

Kis lépések, nagy élmények

Ne vegye el a bátorságodat, hogy egyes tapasztalt ötpróbázók milyen sokat képesek gyalogolni! Rómát se egy nap alatt építették fel. Elsőre pár kilométer is bőven elég, hogy meghozza a kedvedet. Az ötpróbás túrákon már kis távok teljesítésével is gyűjtögetheted a pontokat. Ha pedig belejössz, akkor emelheted a tétet. Arról nem is beszélve, hogy a nagyi és a gyerekek is elkísérhetnek, mert a minitávok rajtuk sem fognak majd ki. 

Ne csak a túrázással barátkozz!

Nagy ambiciózusan mindig eltervezed, hogy mostantól rendszeresen sportolsz, de menet közben valahol észrevétlenül elillan a motivációd – ismerős helyzet? Ilyenkor megoldás lehet, ha valamilyen hozzáadott érték után kutatsz a szokásos egészség és jó közérzet kombón túl. A jó társaság például mindenképpen az. Tapasztalatból állítjuk, hogy az ötpróbás programokon megismert túratársak gyakran barátokká lépnek elő. De a már meglévőkkel, és persze a családtagokkal is folytathatsz világmegváltó beszélgetéseket a természetet járva. Így a nemszeretem mozgás izgalmas közösségi programmá válhat.

Reméljük, meghoztuk a kedvedet egy jó nagy sétához. Ha igen, akkor csemegézz őszi túráink között, és találkozzunk országszerte!

 

Szendrő körül gyalogszerrel // 09. 28.

NaHáT túra a Börzsönyben // 10. 19.

Intersport Túranap a Pilisben  // 10. 26.

Aranyló Ősz Teljesítménytúra a Mecsekben // 10. 27.