Kiss Gergely a közelgő Vizesgáláról: „Megháláljuk az egész éves szurkolói bizalmat”

A nagy durranás stílszerűen idén is egy nagy csobbanás lesz a Duna Arénában: november 17-én a sportélet krémje immár harmadszorra veszi birtokba a legprofibb hazai uszodát, hogy egy rendhagyó showműsorral hengerelje le a vízi sportokat kedvelő közönséget. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnokok parádéja mellett a program szerves része egy amatőr úszóverseny is, ahol Ötpróba-pontok szerezhetők. A várható izgalmakról és eddigi vizesgálás élményeiről faggattuk dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, a rendezvény kommunikációs igazgatóját.

Mit nyújtott neked sportolóként és magánemberként az első két Vizesgála?

Óriási élményt jelentett, és nagyon büszke voltam, hogy nyolc sportág ennyi ifjú és tapasztalt bajnokával sportolhattunk és ünnepelhettünk együtt. Szerintem ezzel a szervezésben részt vevő munkatársaim is így vannak. Felemelő érzés, amikor ilyen sok ekkora kaliberű sportoló összejön, hogy meghálálja az egész éves szurkolói bizalmat. Emellett mindig nagy öröm számomra látni azokat az embereket, akik a mindennapok kihívásai ellenére eljönnek mozogni, és felkészülnek a közös úszásra, élve az alkalommal, hogy a világ egyik legszebb uszodáját használhatják. A korábbi évekhez hasonlóan idén is úgy tervezem más bajnoktársaimmal együtt, hogy a showműsoron kívül úszni is fogok, és gyűjtöm az Ötpróba-pontokat.

Milyen volt a korábbi Vizesgálák visszhangja, ami hozzád is eljutott?

Sokan értékelték, és ki is használták a lehetőséget, hogy az impozáns Duna Arénában úszhatnak, hiszen ezt nem tehetik meg minden nap. Szintén jó érzés, amikor megköszönik nekünk, hogy ennyi igazi, inspiráló példaképet és élsportolót hoztunk össze egy helyen, hogy a közönség testközelből láthassa őket. Egyébként megkaptuk azt a „kritikát” az ötpróbázóktól, hogy miért nem rendezünk gyakrabban ehhez hasonló eseményeket, mert télen is szeretnének úszáspontokat gyűjteni. Természetesen olyanok is akadtak, akik leginkább a szórakoztatófaktor miatt jöttek, és elmondásuk szerint nem csalódtak.

Milyen újdonságokkal készültök idén?

A fő célunk, hogy tartsuk az eddigi színvonalat, de pár érdekességgel ismét előrukkolunk majd. Egyelőre még nem lőném le, mi mindennel készülünk, viszont az elkövetkező pár hétben erre is sor kerül, ezért érdemes figyelni a híradásainkat.

Nemrég vonultál vissza a profi sportéletből. Mennyire maradnak részei az életednek a vizes sportok?

Természetesen nem szakítok teljesen a sporttal, sőt: valójában csak a mérkőzések tűnnek el az életemből, az edzéseken továbbra is jelen leszek. A Honvéddal hetente többször edzem, és amikor szükség van rá, akkor segítek a taktikai gyakorlásokban, illetve a fiatalok képzésében.

Fotók: Kiss Gergely, Ötpróba

További információ, jegyvásárlás és nevezés a

VIZESGÁLA OLDALA