Jótékony pontszerzési lehetőség Győrben: Plazma Pont Úszónap

Győrben és környékén egyelőre kevés ötpróbás programon gyűjthetsz pontokat, ám a Sportlife Győr lelkes csapata azon van, hogy egyre több lehetőséged legyen erre. Legújabb programjuk a Plazma Pont Úszónap, ahol egy csobbanással a pontszerzésen túl a helyi mozgássérülteken és akár a vérplazmára szorulókon is segíthetsz.

Az ötpróbások között sok olyan lelkes sportbaráttal találkozunk, akik nem csak önmagukat szeretik megajándékozni a mozgás örömével. Ők mások számára is szívesen teremtenek sportolási lehetőséget, mert már megtapasztalták a sport semmihez sem hasonlítható közösségteremtő erejét. Sokan vannak köztük olyanok is, akik ezen túl igyekeznek a rászorulókon is segíteni a mozgás révén. A győri Sportlife csapata a kettőt együtt űzi: ötpróbásokként közösségi sportrendezvényeket szerveznek, amelyekhez jótékonysági ambíció is társul.

Legközelebbi programjuk a Sportlife Győr és a Plazma Pont összefogásával a Plazma Pont Úszónap november 23-án, amellyel újabb lehetőséget teremtenek a pontgyűjtésre Győrben. Ha te is nevezel és csobbansz, akkor saját pontjaid gyűjtése mellett a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületét is automatikusan támogatod, befizetett nevezési díjadból 400 Ft-tal. Az egyesület az adományokból egy Volkswagen kisbuszt szeretne átalakítani, hogy az alkalmassá váljon kerekesszékes emberek utaztatására, amire óriási szükség van.

Ha pedig még ennél is többet szeretnél tenni embertársaidért, akkor örömmel vár a győri Plazma Pont, ahol súlyosan vérzékeny és immunhiányos betegek nélkülözhetetlen gyógyszereihez adhatsz vérplazmát. Apróság az egész: olyan, mint egy véradás – mégis hatalmas segítség azoknak, akik rászorulnak.

Csobbanj magadért és másokért: nevezz a Plazma Pont Úszónapra!