Játssz a megúszásra: a Balaton-átúszás után vár a Velencei-tó

Igazi vakációs családi programnak ígérkezik a 10. K&H mozdulj! velencei-tavi úszónap és túratriatlon, amely augusztus 3-án rajtol el a gárdonyi Sport Beach-ről. Akkor is bátran belevághatsz, ha egyelőre csak elvétve sportolsz: a legjobb alkalom arra, hogy elkezdd vagy újrakezdd a mozgást – amit most rövid távoknál is Ötpróba-pontokkal jutalmazunk. Persze a szokásos „hátsó” szándékkal: hogy meghozzuk a kedvedet a sportoláshoz.

Tavaly több mint 3000 ember csobbant, tekert és kirándult Gárdonyban, köztük rengeteg laza kikapcsolódásra vágyó szülő, nagyi és gyerek – de a masszívabb kihívásokat kereső sportemberek sem maradtak otthon. A lelkesedés egyik oka, hogy ezen a rendezvényen a mozgás öröme mellett a Velencei-tavat és környékét is jobban megismerheted, mint valaha.

Nemcsak általában a sportolás, de a triatlon elkezdéséhez is ideális a futam: egészen kezdő távokkal kóstolhatsz bele az úszás-bringa-túra kombóba. Ha viszont úszásban nem vagy nagy ász, de a melegítőre pályázol, amihez legalább egy kicsit mindenképpen meg kell mártóznod a vízben, akkor a velencei-tavi úszónapon hamar letudhatod a dolgot. A legkisebb, 500 m-es S-es táv biztosan nem fog ki rajtad, és a nyári melegben még jól is fog esni egy kis csobbanás. Hogyha úszni most mégsem szeretnél, akkor neked a túraduatlon versenyszám lesz testhezálló, ahol egy 7,5 km-es természetjárás a program a szépséges Velencei-hegységben, hogy aztán a nap egy 13,3 km-es bicajozással érjen véget.

További információ és nevezés az úszónapról itt, a túratriatlonról és túraduatlonról pedig itt.