Ilyen volt az első ötpróbás sárkányhajóedzés

Április 11-én sor került a legelső sárkányhajós edzésünkre, aminek nem titkolt célja volt, hogy megkönnyítse a kajak-kenu pontok megszerzését a kezdők számára, egy kis előzetes közös gyakorlással. Jelentjük: jókedvben és pozitív tapasztalatokban nem volt hiány, úgyhogy legközelebb is találkozunk – remélhetőleg még több újonccal kiegészülve. Az edzésről Tarján Tamás edző és az egyik résztvevő, Gaál Gyöngyi mesélt az Ötpróbának.

Hogy éreztétek magatokat?

Gy.: Nagyon élvezetes volt, mindenkinek tetszett, én most eveztem sárkányhajóban először. Szerintem könnyen ment, bár néha kicsit szétszórtak voltunk, az együtt evezést még gyakorolni kell. De végül mindenkinek mosoly volt az arcán.

Milyen feladatok voltak?

Gy.: Egy kis elméleti gyorstalpalóval kezdtük, megismertük kicsit a sárkányhajózás történetét, aztán jött a gyakorlat. Elmagyarázták, hogyan kell fogni a lapátot, hogyan tegyük a vízre, hogyan szálljuk be biztonsággal, és hogyan támasszuk meg magunkat.

T.: Leginkább a helyes lapáthasználatot gyakoroltuk, és azt, hogy egyszerre evezzenek. Az utóbbi eleinte egy kis kihívást jelentett, de teljesen jól abszolválták végül a dolgot.

Hányan voltatok?

Gy.: Összesen 10-en, különböző korosztályokban, 25-től kb. 60-ig.

Mennyire voltak gyakorlottak a jelentkezők?

Gy.: Mindenki kezdő volt, senki sem sárkányhajózott még. Én eveztem már korábban, de csak kajakban és csónakban. Viszont olyan is volt, akinek még életében nem volt lapát a kezében.

T.: Teljesen kezdőként indultak, de az első kör után már tök jól együtt eveztek. Abszolút sikerélmény volt szerintem ez az edzés.

Várható folytatás?

T.: Igen, sokan mondták, hogy kedvet kaptak a dologhoz, úgyhogy természetesen folytatjuk. Várjuk a további jelentkezőket!