Húzz bele, és juss ki az olimpiára az Ötpróbával!

Hétvégéről hétvégére örömmel és büszkén tapasztaljuk, hogy az ötpróbások milyen óriási egyéni teljesítményekre képesek. Az eseményeinken mindenki megvívja a maga kis olimpiáját! Ezért jól megérdemelt jutalomként a legkitartóbbak közül 24 embert elviszünk az igazira: a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra. Olvasd el, hogyan növelheted a kijutási esélyeidet, ha te is Japánban szeretnél szurkolni a magyaroknak!

Legyél taktikus: pörögj fel!

Az első és legfontosabb természetesen az, hogy pörögj fel, és indulj minél több ötpróbás rendezvényen, olyan sok pontot összegyűjtve, amennyi csak telik tőled. Ez a legjobb taktika és egyben a legegyenesebb út, mert a sorsoláson a nagyobb pontszámmal rendelkezők nyerési esélye is nagyobb, akár többszörös is lehet. Ha például már kétszer is összegyűlt 60 pontod 5 sportágban, akkor kétszer kerülsz a kalapba, és így tovább.

Pontok beszámítása 

Nem mindegy, hogyan időzíted a pontgyűjtést. Ez az év nem a halogatásról szól: amit ma megtehetsz, tényleg ne halaszd holnapra! A tokiói sorsoláson ugyanis csak azokat a pontokat tudjuk figyelembe venni, amiket 2020. május 31-ig megszereztél, és a pontjóváírási kérelmed is beérkezett hozzánk június 5-ig a 2019-es eseményekre vonatkozóan viszont március 31-ig írunk jóvá pontokat. 

Ötpróbás események viszont még lesznek a nyár elején, ezért természetesen a garantált ajándékokra (sapka, táska, póló, melegítő) továbbra is gyűjtheted a pontokat, egészen június 30-ig. 

Sorsolás és nyeremények átvétele

A nagy sorsolásra június 13-án, a Mozgás Éjszakáján kerül sor: a helyszínen kiderül, kik repülhetnek az olimpiára az ötpróbázók közül. 

Ez a dátum azért is fontos, mert a várva várt melegítők átvételére is ekkor lesz először lehetőséged. 

A csoportos pontgyűjtők nyereményei szintén a Mozgás Éjszakáján találnak majd gazdára. Csoportot egyébként egészen március 31-ig létrehozhatsz és május 31-ig pörgethetik fel a pontgyűjtést.

Hajrá, ez már a finis: ötpróbázz és repülj velünk Tokióba!