Hajrá lányok, azaz: női példaképeink az Ötpróba kiválóságai közül

Hartáné Hunyadi Zsuzsanna – 234 pont

Életem eddigi legnagyobb sportélménye volt, amikor 42 évesen lefutottam az első maratonomat. Ez korábban számomra elképzelhetetlen volt, mégis meg tudtam csinálni.
2013 novemberében futottam először, azóta pedig már az életem része a futás. Le is fogytam, és sokkal jobban érzem magam a mindennapokban.
Siket vagyok, a sport révén viszont azt érzem, hogy egy közösséghez tartozom. A közösség és az egészséges életmód folytatása ösztönöz arra, hogy rendszeresen eddzek, és eljárjak az ötpróbás versenyekre. Az Ötpróba és a pontrendszer motivációt, értelmet ad az erőfeszítéseimnek. A fődíj szintén nagyon inspiráló: eljutni a tokiói olimpiára. Szeretném, ha a 2020–2024-es ciklusban is folytatódna az eseménysorozat.

Hajnalné Filipich Adrienn – 222 pont

4 gyerekes családanya vagyok. A sport nem mindig volt része az életemnek. Olyannyira, hogy gyermekkoromban testnevelésből fel voltam mentve. A férjem hatására kezdtem el túrázni 2000-ben. Először csak rövid távokat tettünk meg, aztán fokozatosan növeltük a megtett kilométerek számát. 2003-ban volt az első teljesítménytúrám – akkor még csak 40 km. Azóta átlagosan évi 1500 km-t túrázok, kb. négyszer-ötször 100 km körüli távokat is.
Futni tavaly szeptemberben kezdtem el rendszeresen. Korábban csak alkalomszerűen futottam, de 6 hónapja már edző segítségével készülök.
Az Ötpróbával tavalyelőtt találkoztam először az Olimpia Éjszakája elnevezésű eseményen. Az elején nagyon lassan gyűltek a pontok. Később már egyre több rendezvényen vettem részt, és szépen gyarapodtak a pontjaim. Jó érzés volt az első ajándékot átvenni. A legnagyobb motivációt viszont az jelenti, hogy megvalósíthatom a nagy álmomat, és kijuthatok az olimpiára!
Az Ötpróba hatására jöttem rá, hogy sokkal tágabbak a határaim, mint gondoltam. Van olyan hétvége, de akár csak egy nap is, amikor egyszerre több eseményen veszek részt.
A sport nekem a kikapcsolódást jelenti a hétköznapi monotonitásból. Szeretem, hogy mindig újabb és újabb kihívásokkal találkozom.
Minden ötpróbás sportesemény különleges a maga nemében. Tavaly talán a Generali Night Run volt a legkülönlegesebb, az útvonal miatt. De van olyan rendezvény, ami azért tetszett nagyon, mert egy előző napi nehéz túra után teljesítettem, úgyhogy nem igazán tudom, honnan vettem hozzá az erőt. Valószínűleg a hangulat miatt sikerült. 🙂

Kárpáti Szilvia– 198 pont

Mióta az eszemet tudom, sportolok. Számomra mindig ez volt a nyugtató. Évtizedekig fociztam nagypályán. Aztán futni kezdtem, hogy kiszellőztessem a fejemet, és megoldást találjak a mindennapi problémákra. Ez sikerült is. 🙂

Nagyon szeretem az Ötpróba programjait, a pontok engem is motiválnak. Sokan a pontok miatt állnak fel a fotelból. 🙂 Az Ötpróba révén változatosabban sportolok, mert minden ötpróbás sportágban szerepelek. Sok lehetőséget nyújtanak a szervezők. A versenyzés miatt érdekes, távoli helyekre is eljutok, a programok helyszínei csodásak, Magyarország zegzugait is érintik. 

Ami még tetszik: az ötpróbás eseményeken futhatok ott, ahol az autók járnak, és úszhatok ott, ahol különben tilos. Szintén jónak tartom, hogy kezdőknek és haladóknak egyaránt van megfelelő nehézségű megmérettetés és fejlődési lehetőség. 

Remélem, hogy Tokió után is lesz hasonló eseménysorozat, esetleg egy ugyanilyen pontgyűjtő rendszer.