Gyűjtsd a túrapontokat Gödöllőn a gyaloglás világnapján!

Hogy is lehetne méltóbban megünnepelni a gyaloglás világnapját, mint egy kiadós túrával? Sokadik alkalommal lesz erre lehetőség október 5-én Gödöllőn, a Világ Gyalogló Napi Teljesítménytúrán. Ez az a program, ahol tényleg minden csakis a természetjárás szeretetéről szól, hiszen még előnevezni sem kell. Vagyis: ha aznap csodás időre ébredsz, és spontán kedved támad kirándulni egyet, akkor tárt karokkal várnak akár az utolsó pillanatban is. De az egyik főrendező, Pálffy Tibor további érvekkel is szolgált nekünk, amik miatt nem érdemes kihagyni az eseményt.

A Világ Gyalogló Napi Teljesítménytúra a Margita Kupa része. Miről szól ez a rendezvénysorozat?

Ahogyan az összes túránkkal, a Világ Gyalogló Napi Teljesítménytúrával is alapvetően az a célunk, hogy kedvet csináljunk a mozgáshoz és a természetjáráshoz. A Margita Kupának köszönhetően egyre többen tartanak velünk. A programsorozat 8 eseményt foglal magában: 3 gyalogos és 4 kerékpáros teljesítménytúrát, illetve egy városismereti túrát. Aki részt vesz legalább 4 eseményen, azt megajándékozzuk egy kis Margita Kupával. Aki 5 programunkra eljön, azt egy közepessel, aki pedig mind a 8 alkalommal velünk mozog, egy nagy kupát vihet haza. A rövidebb távokat egyébként direkt azért hirdetjük meg, hogy már az egészen fiatalok is kedvet kapjanak: a 6 km-es távokat az ovisok sokszor futóbiciklivel szokták teljesíteni.

Milyen látnivalókkal kecsegtet az október 5-ei túra?

A gödöllői kastély szomszédságában lesz a rajthely, úgyhogy a túra után kellemes extra program lehet bejárni az épületet. Először áthaladunk az Erzsébet parkon, ahol látható lesz a Kálvária és Erzsébet királyné sziklája. Onnan átmegyünk Kerepesre, a Kálvária dombra, de érintjük a mogyoródi Szent László kilátót is.

Mennyire szerették meg az emberek a túrát az évek során?

Bőven volt idő arra, hogy felfusson a program: a jelenlegi útvonalon is már 10 éve rendezzük meg, de a túra ez előtt is létezett. 4600 túrázó várható, sokan visszajárók, és volt olyan év, amikor 1000-en is összejöttünk. Persze erősen időjárásfüggő, mennyien leszünk, viszont éppen ezért jó hír, hogy nem kell előre nevezni. Ha valaki aznap reggel erdőjáró hangulatban ébred, akkor szeretettel látjuk!

 

További információ és nevezés a Margita weboldalán.