Felnőtt fejjel úszni tanulni? Igen!

Az tudja igazán élvezni a vizet, aki úszni is tud: szuper érzés biztonságban lubickolni és könnyedén átérni a másik partra. Ez felnőttként sem elérhetetlen álom, és ma már szégyellned sem kell magadat, ha még nem sikerült megtanulnod, mert rengeteg tanfolyamot hirdetnek kifejezetten felnőtteknek. Összegyűjtöttük, mi kell ahhoz, hogy sikerélményed legyen.

Bízd egy profira!

Egy jól úszó barátod vagy pár YouTube videó segítségével is meg lehet tanulni úszni – csak épp szinte biztos, hogy a technikád nem lesz helyes. Márpedig pont ez a lényeg: enélkül ugyanis nem fognak megfelelőn terhelődni az izmaid és az ízületeid, nem lesz optimális a légzésed, ezért kevésbé fogsz fejlődni, és még akár sérülést is szerezhetsz. Szóval lehetőleg ne a tanfolyam árán spórolj! Bárhogy is döntesz, a bemelegítés és a nyújtás sose maradjon el, és hetente tarts egy-két pihenőnapot.

Legyen alkalmas felszerelésed!

Hiába csinos egy bikini vagy úszónadrág, ha állandóan csúszkál, és igazgatnod kell. Válassz funkcionális, passzentos szerelést, ami segít abban, hogy felszabadult lehess úszás közben. Ez különösen fontos, ha feszengsz az uszodában a nem tökéletes testalkatod miatt: egy menő úszószett önbizalomtuning is egyben. Az úszószemüveget és az úszósapkát ne hagyd otthon, mert ha technikásan úszol, akkor biztosan bele kell tenned a fejedet a vízbe.

Könnyíts a helyzeteden!

Az úszás kicsit macerás sportág, mert el kell menned az uszodáig, vizes lesz a hajad, és a nedves úszócucc nem könnyű hazafelé. Ezért logikus a lehető legközelebbi uszodát választanod: ha sokat kell vándorolni, akkor menet közben elszállhat a kedved. A motivációdon az is sokat lendíthet, ha nem egyedül jársz úszni: ekkor kisebb eséllyel mondod le, hiszen a sporttársad számít rád. A többi simább ügy, mint gondolnád: szinte mindenhol van hajszárító és centrifuga, ezért csak pár perc plusszal kell számolnod. Gondolj arra, hogy  egészséges, sportos emberként akár több évvel is tovább élhetsz jó életminőségben: ehhez képest az a pár perc semmiség.