esemény betöltése

« Összes esemény

Esztergom – Dunakeszi sárkányhajós teljesítménytúra

július 18 | 10:00

54 km (5 pont)

ESEMÉNY HONLAPJA

Helyszín: Dunakanyar, Esztergom Prímás-sziget – Dunakeszi
Táv: 54 km, a nagy Duna ágon végig lefelé

Időpont: 2020. július 18. szombat

Ötpróba pont: 5 pont
Nehézségi fok: Könnyű, közepes

Kinek ajánlott: A túra fizikailag nem megerőltető, hiszen végig lefelé haladunk a Dunán. Nehézséget legfeljebb a 6-8 órás időtartam okozhat azoknak, akik nem szeretnek túl sokat egy helyben ülni. A kellemetlenségekért viszont mindenkit kárpótol a csodálatos panoráma!
Maga az evezés összesen kb. 4-5 óra, a hosszabb – rövidebb pihenőkkel együtt lesz 7-8 óra a teljes időtartam.

A résztvevők számára lapátokat és mentőmellényeket biztosítunk (a biztos úszástudással rendelkezők mellőzhetik a mentőmellényt, a helyszínen nyilatkozva).

FIGYELEM! A túra kezdő- és végpontja eltérő! Utazás Esztergomba egyénileg vagy a Nyugati pályaudvarról 8:05-kor induló személyvonattal.

Javaslat, hogy parkolj az autóddal a 2120 Dunakeszi Liget utca 1. szabad strandnál – végállomás. Séta Dunakeszi – Gyártelep vasútállomásra, vonattal a beszállóhelyhez utazni, így az autód vár a célban. Kb. 60 perccel hosszabb az utazás, de a célba érkezés után egyből hazaindulhatsz kényelmesen. Az útitervet az ELVIRA.HU oldalon megtudod tervezni. Az utazási költség egyénileg fizetendő!

Program:
09:00-09:30 Érkezés az esztergomi Evezős klubhoz (Prímás – sziget), regisztráció, rövid szárazföldi biztonsági- és technikai oktatás, hajó bepakolása

Kb. 10:00 a Túra indul
A túra során több pihenőt is tartunk. (Pl. Szobi zátony sziget), valamennyi enni- és innivalót mindenképpen hozzatok magatokkal!
A túra során bogrács étel vár Minket a Szentendrei- sziget csúcson, ahol kb 1 ½ órás pihenőnk lesz, valamint ebédünk és frissítünk (1 tál ételt + friss vizet kapunk).
Továbbindulás után kb. 19 km-t evezünk Surányi homokos partig, itt rövid pihenő.

Majd az utolsó 7 km után érkezés Dunakeszire: kb. 18 óra tájban.

Dunakeszin a vasútállomás kb. 10 perces sétával érhető el, a vonatok óránként indulnak Budapestre vagy az előzetesen leparkolt autónkkal haza érkezés.

Javasolt öltözék és felszerelés: vízi sportolásra alkalmas, réteges ruházat (fürdőruha, póló, pulóver, rövid- és hosszú nadrág, széldzseki, kalap) naptej, padra ülőke, törölköző, enni- és innivaló.

Értéktárgyakat a hajóba csak saját felelősségre lehet hozni, azok vízmentes csomagolásáról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

A túra ideje alatt az alkoholfogyasztás nem megengedett!

A program rossz idő esetén elmarad! Az elmaradás ténye 24 órával az esemény kezdete előtt lesz kihirdetve email formájában. Esőnap nincs! Fenntartjuk a programváltoztatás jogát!

El tudsz vinni magaddal valakit?

Ehhez a szolgáltatáshoz be kell lépned!


VAGY

Ők el tudnak téged vinni!

Ehhez a szolgáltatáshoz be kell lépned!


Részletek

Dátum:
július 18
Időpont:
10:00
Honlap:
https://www.bbu.hu/

Szervező

Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft.
Telefon:
+36 1 260 0107
E-mail:
info@sportagvalaszto.hu
Honlap:
https://www.sportagvalaszto.hu/