Balatoni láz

A hétvége sportműsorából két országúti kerékpáros esemény emelkedik ki: a Tour de Pelso és a Tour de Zalakaros, de különleges élménnyel kecsegtet a balatonfenyvesi Kikötő Úszás is.

Tour de Pelso

Az idei évben is megrendezésre kerül hazánk egyik legnépszerűbb bicikliversenye, a Tour de Pelso, amely június 17-én siófoki rajthelyszínnel és négy önálló eseménnyel várja bringázni és versenyezni vágyókat.

A rendezvénycsokron belül a leghosszabb távval a Balaton Maraton büszkélkedhet, amely során egy Balaton-kör vár a mezőnyre, a vele járó 200 km-rel. Szintén szép kihívást jelent a Balaton Maraton Mini, amit egy Tihany és Szántód közöttii révátkelés rövidít 150 km-re. A Tihany Túra egy 75 km-es teljesítménytúra azoknak, akik egy kiadós bringázásra vágynak, míg a még rövidebb távokkal is megelégedők további vezetett túrákra nevezhetnek a Panoráma Túrák keretében 20, 31 és 43 km-es távokkal.

Helyszíni nevezésre a leghosszabb távon június 16-án 23 óráig van lehetőség, míg a rövidebb távok esetén szombat reggel is van erre mód. A rendezvényközpont Siófokon, a Liszt Ferenc sétányon, az Ezüstpart Hotelnél lesz.

Minden további információ a megtalálható az esemény honlapján.

Mapei Tour de Zalakaros

Június 18-án, vasárnap megrendezésre kerülő Tour de Zalakaros három távon várja a bringásokat, attól függően, hogy komoly kihívást, egy kellemesen fárasztó teljesítményt, vagy egy átmozgató családi programot keresnek.

A fenti sorrendnek megfelelően a legnagyobb falat a 127 km-es országúti maraton, egy kellemes kihívás a 60 km-es országúti teljesítménytúra, míg a 33 km-es családi túra kicsiknek és nagyoknak jelenthet közös megmérettetést.

Az ország egyik legnagyobb országúti eseményének a méltán népszerű üdülőváros, Zalakaros ad otthon. A rendezvény már pénteken elkezdődik, de a város is számos programlehetőséget kínál, így lesz mit csinálnod bringázás előtt és után is, szóval érdemes egész hétvégére tervezni!

Az online előnevezés június 13-án éjfélig tart, a személyes előnevezésre Budapesten június 15-ig van lehetőség a Vuelta Sportirodában, de június 16 és 18. között a helyszínen is lesz mód a nevezésre. Minden további információ megtalálható a Tour de Zalakaros honlapján.

BÚI Kikötő Úszás

Országszerte kuriózumnak számít a Balatoni Úszóiskola által rendezett Kikötő Úszás, amely Balatonfenyves kikötőjében, a Fenyves Yacht Clubban kerül megrendezésre június 17-én, szombaton. Az eseményen a kedvednek és edzettségnek megfelelő számú kört úszhatod le a nyílt kikötőben, akár több száz társaddal együtt! 1 kör 800 méter hosszú, a leghosszabb táv 10 kör, azaz 8 km. A távot nem kötelező folyamatos úszással teljesíteni, 2 órás időtartamban körönként megszakítható, majd folytatható, az első rajtra 10 órakor kerül sor.

A BÚI Kikötő Úszásról bővebb információt az esemény honlapján találsz, nevezni csak online lehetséges, amit ide kattintva tehetsz meg.