A szervező és pontgyűjtő

Egy tavalyi cikkünkben bemutattuk, hogy Budapest közelében, a három megye határán fekvő Zsámbékon és környékén az év folyamán többféle sportágban is tudjátok gyarapítani a pontjaitoka. Azt talán kevesebben tudjátok, hogy az egyik szervező maga is aktívan növelgeti az ötpróbás pontjainak számát.
Vele beszélgettünk pár szót, amikor a 40 pont elérésekor felkeresett minket az ajándékok átvétele miatt.

Világéletemben a szabadidősporthoz tartoztam annak ellenére, hogy teljesítettem, illetve a mai napig teljesítek olyan versenyeket, amikre azt gondolnánk, hogy csak a profik tudnak odaérni.
Évente 15 és 20 közötti események veszek részt, ami jellemzően futás (aszfalton és terepen egyaránt) vagy gyalogtúra. Az itt szerzett tapasztalatokat igyekszem beépíteni a saját eseményeink szervezésébe. Az Ötpróba pontgyűjtő sorozatot a szabadidősport csúcsának gondolom és természetesen, ahogy a múltban, úgy most is lelkesen gyűjtögetem a pontokat. Évente egy-két kerékpáros vagy triatlon is bekerült a kosárba. A hétvégi Tour de Pelso-n értem el a 40 pontot, és mivel a Tihanyi terepkerékpározás után már ötféle sportágból értem el az eredményt így azt mondhatom, hogy teljesíteni fogom az Ötpróba sorozatban kitűzött célomat, az egyedi melegítőt.
Nagyon jó látni, hogy egyre többen csatlakoznak a programhoz és már nagyon sok név ismerősen hangzik a nevezési listáinkon.
A nyár folyamán két eseményen, három sportágban várjuk a próbázókat. Júniusban a Zsámbéki-medencében lesz lehetőség akár csak edzésként is bringával végigjárni a mi klasszikus “medencekör”-ünket. Amellett, hogy gyönyörű környezetben lehet tekerni, egyedisége ennek a pályának, hogy a rövidebb körpályából fakadóan ideális lehetőség azoknak, akik kicsit bizonytalanok magukban és ezért nem mennének el egy hosszabb távú túrára. Egy 28km.es körpályán lehet 1-2-3 kört menni és tavaly is voltak többen, akik egy körre érkeztek, majd a kör végén kicsi pihenő után tettek mégis egy plusz kört.
Az esemény központja pont 14km-re van a Bicskei vasútállomástól, így a tavalyihoz hasonlóan idén is beszámítjuk a vonattal érkezőknek a Bicske-Zsámbék-Bicske útvonalat egy körnek, amennyiben bemutatják a vonatjegyet (avagy bicskei lakosok ).
Júliusban Bicskén a Tanuszodánál lesz a másik nyári eseményünk. Itt uszodai környezetben lesz lehetőség úszásban pontokat teljesíteni azoknak, akik kevésbé szeretnek osztozni a halakkal, békákkal az úszóvízen . Az uszodából fakadóan, az időpontot be lehet vésni a naptárba, mert az időjárás nem fogja befolyásolni az esemény megtartását. Az uszoda parkolójából pedig lehet majd kerékpártúrát is teljesíteni az uszás előtt vagy után. A bicikli útvonala nagyobb részben kijelölt kerékpárúton halad. Lehet külön-külön csak az egyik sportágban teljesíteni és lehet mindkettőben. Aki csak kerékpározni szeretne, annak lehetősége lesz Tarjánból avagy Nagyegyházáról megkezdeni és befejezni a kerékpáros kört egy “menetlevél” kíséretében.