A harmincötödször átúszott Balaton története

A hagyományoknak megfelelően idén sem ment olyan simán a Balaton-átúszás megrendezése – a harmadik kitűzött napon kapott zöld utat úszni az időjárástól a Budapest Sportiroda.

Kezdésnek néhány számadat: összesen 8277 fő csobbant a vízbe Révfülöpnél és ért át Balatonboglárra – közülük majdnem 400-an regisztráltak az Olimpiai Ötpróbára!

Őket külön üdvözöljük az Ötpróbázók egyre népesebb táborába!

A rendező Budapest Sportiroda szervezése önmagáért beszélt: a pihenni vágyókat a LIDL élményközpont és az Actimel Zóna várta, ahol egy nagy sátor alatt,árnyékban, napozóágyakon lehetett hűsölni; a Balaton-szelet aktív- és pihenőpontján pedig babzsákokon lehetett lazítani. Gondoltak a hiperaktivitással küzdőkre is: a Decathlon cég által felállított aktív-zónában mindenki játszhatott egy kicsit.

Az átúszók az érem mellé kávét és sütit kaptak feltöltődés gyanánt.

Az időjárás éppen csak, hogy megkegyelmezett a résztvevőknek – a határértéket súrolva 20-25 km/h széllel, ám verőfényes napsütésben és tikkasztó hőségben úszhattak a sportolni vágyók.

Így, a profi szervezés mellett családiasan strandhangulatban telt a 35. LIDL Balaton-átúszás; ha kedvet kaptál hasonló programokhoz, de még nem regisztráltál az Ötpróbára, itt megteheted!

3 sportág, 3 különböző esemény 2 helyszínen – ez a július harmadik (vagy is a következő) hétvégéjének menüje: A Kék Balaton túra és az I. BÚI Kikötő Úszás értelemszerűen Balatonon, míg a Tour de Ring a Hungaroringen kerül megrendezésre.