A csúcson kell abbahagyni: júniusban újra Kékes Csúcsfutás

Egy vérbeli futó imádja feszegetni a határait. Erre bőven lesz lehetőség a 22. Kékes Csúcsfutáson, ami június 1-jén rajtol el Mátrafüredről, hogy a résztvevők aztán meg se álljanak Kékestetőig. Az egyik legnehezebb hazai futóverseny nem kezdőknek való kihívás, de annál nagyobb a dicsőség, ha sikerül teljesíteni.

Az extrém sportok sorában is lenne helye a Kékes Csúcsfutásnak, hiszen masszív hegymenet vár azokra, akik vesznek egy mély levegőt, és beneveznek. A Mátrafüredtől Kékestetőig vezető útvonal összesen 11,6 km-es, a kihívásra vállalkozóknak pedig tekintélyes, 671 méteres szintkülönbséggel kell megküzdenie.

A verseny egyik különlegessége, hogy csak ezen a rendezvényen nyílik alkalom aszfaltozott úton felfutni Kékestetőre. Ha a csúcs meghódításában nem is, a helyszínre jutásban idén is tud segíteni a szervező BSI, hiszen ismét transzferbuszokat indítanak Budapestről Mátrafüredre. A nevezéssel viszont érdemes igyekezni, mert tavaly nagyon hamar betelt a létszámlimit! 2019-ben összesen 2400 futó vehet részt az eseményen, a rajtlistán lehet ellenőrizni, még mennyi szabad hely van.

További információ és nevezés itt, de a Csúcsfutás Facebook oldalán is rengeteg aktuális, hasznos tudnivalót találsz a versenyről.