Gyenesdiás-locsolás

Ahogy a mondás tartja: a számok nem hazudnak. A hétvégi sportolók száma sem tette – a Keszthelyi Kilométereken 2000-nél is több nevezés érkezett a szervezőkhöz!

A hosszabb távokon 1400 felnőtt állt rajthoz Keszthely főterén a 10. alkalommal megrendezett Keszthelyi Kilométereken. Bedő Beáta, az esemény főszervezője elmondta: a sikeres rendezés mellett ünnepélyes hangulatot és boldog sportolókat lehetett látni mindenfelé a Balaton partján – hisz’ ki ne lenne boldog azt látva (vagy futás közben inkább érezve), mikor a Gyenesdiás lakosság hűsítőként vizet locsol a futókra? A házigazda hozzátette; a legnépszerűbb futam a 2 kör, vagy is a félmaraton volt – ott 545 futó rajtolt el.

A hőmérséklet megvolt Mogyorósbányán is, a Hegyek Poklán – igaz, létszámban jócskán elmaradtak a Balaton-partiaktól. A nevéből valóságos expedíciónak hangzó hegyikerékpár túrán akár 70 kilométert is tekerhettek a megszállottak. És tekertek is!

Különös hétvége lesz a mostani: esélyed van akár 3 sportágban is Ötpróba-pontokat gyüjteni! Csákánydoroszlón megismerheted a kajakozás szépségét, Nagykovácsin bringázhatsz egy jót, de a Városligetben akár futhatsz is a K&H mozdulj! maraton és félmaratonváltón, ahol tudsz még KEDVEZMÉNYESEN NEVEZNI!