Sokszínű hétvége elé nézünk!

Nincs megállás: ha hétvége, akkor Olimpiai Ötpróba-pontgyűjtés! Június 10-én és 11-én a következő eseményeken teheted próbára kitartásodat – amelyet természetesen ismét pontokkal jutalmazunk.

Crosskovácsi Maraton

Június 10-én, szombaton kerül megrendezésre a Crosskovácsi Maraton, amely a mountain bike-osok Magyar Bajnoksága is egyben. A nagykovácsi rendezvényen a 29 km-es (850 m szint) rövidtáv, a 49 km-es (1650 m szint) középtáv vagy a 71 km-es (2350 m szint) hosszútáv teljesíthető – 2, 4, illetve 5 Ötpróba-egységért.

VII. Rába Lapátolás

Szintén június 10-én rendezik meg a VII. Rába Lapátolást, amely a Vízitúra Kupa 3. fordulója. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség égisze alatt lebonyolítandó esemény rajtja a csörötneki kempingnél, célja pedig a csákánydoroszlói Vízi Vándor Táborhely kikötőjénél lesz. Ötpróbázóink 10 és 30 km-es távon 2 és 4 ponttal gazdagodhatnak.

24. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó

Június 11-én, a Városligetben elsősorban a váltócsapatok mérhetik össze erejüket. A baráti, családi vagy kollegális váltók három versenyszámban állhatnak rajthoz: a maratoni számra két-, három-, négy-, öt vagy hatfős csapatokat vár a szervező BSI, Budapest Sportiroda – Mozogj Velünk!, a félmaratoni távot és az 5,4 km-s minimaraton-váltót három fő teljesítheti.
A maraton- és félmaratonváltó hagyományosan körverseny, a maratoni számban 6 db, a félmaratoni távon 3 db 7032 méter hosszú városligeti kört tesznek meg a résztvevők. Három körre vállalkoznak azok az indulók is, akik egyéni félmaratont futnak az eseményen! Utóbbi teljesítéssel 4 pont gyűjthető az ötpróbában, míg váltócsapat tagjaként egy pontot lehet besöpörni! Kezdd a nyarat egy jó csapatversennyel, fuss a pontokért!