A hónap amit imádni fogsz: májusi ötpróba programok

A tavasz utolsó heteire egyet megígérhetünk: ötpróbázóként garantáltan nem fogsz unatkozni! Májusban ezerrel felpörögnek az események: élményben nem lesz hiány, hiszen minden hétvégén akár több pontgyűjtő állomás között is mazsolázhatsz. Lássuk a sokszínű felhozatalt!

Oriflame X. Fuss a sérült gyermekekért! – Gyula, május 4–5. (futás és kerékpározás)

Azt eddig is tudtad, hogy ha sportolsz, akkor jót teszel magaddal – most viszont egyúttal másokkal is jót tehetsz egy kis mozgás révén: futással vagy bringázással a sérült gyermekek gyógyulásához és rehabilitációjához járulhatsz hozzá. A rendezvényen természetesen sérült és kerekesszékes sportolók is részt vehetnek.

Zsámbékfutás – Zsámbék, május 5. (futás)

Zsámbékról sokunknak az osztálykirándulások ugranak be, pedig felnőttként is megér egy látogatást ez a szeretnivaló városka. Főként, hogy Budapesttől mindössze 35 km-re található. Aki korábban kihagyta a romtemplomot, annak a nagy hajrá után kötelező útba ejteni!

11. Intersport Tour de Tisza-tó – Tiszafüred, május 5. (kerékpározás)

Egy sportos családban tókerülés nélkül nem múlhat el a tavaszi és nyári időszak. Itt is az első kiváló lehetőség! A Tour de Tisza-tó viszont egy sima kerekezésnél jóval többet tartogat számodra: a túra közben jólesik megállni egy kicsit strandolni, madárlesről nézelődni vagy lángosozni.

Borvidék Félmaraton – Szekszárd, május 5. (futás)

Egy sikeresen lefutott távot illik megünnepelni – például egy kis koccintgatással. Ehhez pedig Szekszárdnál jobb helyszínt keresve sem találsz. Ez a félmaraton olyan, mint egy szabálytalan bortúra, hiszen ezúttal mozgás közben ismerheted meg a szőlőtőkékkel tarkított tájat, ahonnan kedvenc italaid származnak.

XVI. Kínok Kínja nemzetközi kerékpáros mezőnyverseny – Esztergom, május 6. (kerékpározás)

Kanyarogj bringáddal a Dunakanyarban! Nem véletlen a névadás: az esztergomi megmérettetés az év egyik legnagyobb kihívása, ahol a legkeményebbek 123 km-t tekerhetnek le. A Kínok Kínja egyúttal az idei Magyar Kerékpáros Amatőr bajnokság 5. fordulója is.

XII. NN UltraBalaton – Balatonvilágos, május 11-13. (futás)

Az Ultrabalaton az év egyik csúcseseménye, ha sportról van szó: igazi futófieszta – nem véletlenül telnek be a nevezési helyek villámgyorsan. A legszívósabbak a 221 km-es, teljes Balaton-körre vállalkozhatnak, de ez az a verseny, ahol minden kisebb-nagyobb táv tele van hősökkel.

Fertő-tó kör – Hegykő, május 12. (kerékpározás)

Májusban tobzódhatsz a tókerülő kihívásokban: a Tisza-tó és a Balaton után a Fertő-tó is arra vár, hogy minden oldalról alaposan megnézd magadnak. A bringatúra osztrák hegymenetekkel tarkított, de a kilátás minden küzdelmet megér – ahogy az eseményzáró zenés gulyásparti is.

Orfűi Kritérium és Orfű-Gyűrűfű-Orfű MTB Ökotúra – Orfű, május 12. (kerékpározás)

Az Orfűi Kritérium kerékpáros mezőnyverseny a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság sorozat 6. versenye. A Pécsi-tó körül zajló megmérettetésre igazolt amatőr és hobbikerékpárosokat várnak. Az ökotúra pedig egy egészségmegőrzést és a gyűrűfűi ökofalu népszerűsítését szolgáló, ingyenes rendezvény túrázni szerető bringások részére.

14 év – 14 km Európai Uniós Futás – Budapest, május 13. (futás)

Magyarország 14 éve csatlakozott az EU-hoz: a jubileum tiszteletére gyere, és fusd le velünk a szimbolikus 14 km-t! A nevezés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Gödöllő országúti kerékpáros teljesítménytúra – Gödöllő, május 13. (kerékpározás)

Nézz szét Gödöllőn más nézőpontból, mint eddig: a bringád nyergéből! Ez az a túra, amivel kapcsolatban nem kell sokáig fontolgatnod az indulást, hiszen az 5 km-estől egészen a 100 km-es távig válogathatsz aktuális felkészültségedhez és kedvedhez igazodva.

McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton – Siófok, május 19. (kerékpározás)

A sokoldalú eseményen öt táv közül választhatod ki a felkészültségi szintedhez leginkább illőt. Őrült hajtás helyett nézelődős bringatúrára számíts, ahol bőven lehetőséged lesz kiélvezni a Balaton szépségét.

Keszthelyi Kilométerek – Keszthely, május 19–20. (futás)

Keszthelyből egy nap nem elég! A kétnapos futórendezvényen a sporton túl több kísérőprogram, például tésztaparti és koncert vár. Na, és persze maga a város számtalan látnivalójával a babamúzeumtól a Festetics-kastélyig.

Velencei-tó országúti maraton – Velence, május 19. (kerékpározás)

A májusi tókerülésekből természetesen a Velencei-tó sem maradhat ki. A masszív 130 km-es kihívásra leginkább rutinos versenyzőket várnak, az 55 km-es távval viszont minden bringázni szerető megbirkózhat. A programot tombola tarkítja, ahol profi kerékpárt nyerhetsz.

Tókerülő Családi Túra – Velence, május 20. (kerékpározás)

A rendezvény a TóSport Egészségprogram része, melynek célja segítséget nyújtani egy egészségtudatosabb életmód kialakításához. Igazi családi esemény, ahol kicsit és nagyok is próbára tehetik az erejüket és a kitartásukat – jobban megismerve a Velencei-tó környékét.

VelenceBike MTB Maraton – Velence, május 21. (kerékpározás)

Kerekezz Magyarország harmadik legnagyobb természetes tavának vonzáskörzetében! A maratonon a változatos kihívásokkal kecsegtető terepen túl tésztapartira és tombolára számíthatsz, ahol profi kerékpárt nyerhetsz, ha szerencséd van.

I. Őrségi Kerékpáros és Terepfutó Fesztivál – Őrség, május 19–20. (futás és kerékpározás)

A hagyományteremtőnek szánt rendezvény helyszíne a festői Őriszentpéter, ahol testközelben tapasztalhatod meg a természet minden jótéteményét. A változatos táj mellett a helyiek vendégszeretete és tájjellegű ételspecialitások teszik feledhetetlenné a pünkösdi hétvégét.

BalatonMan Kenese – Balatonkenese, május 26. (triatlon)

Mindegy, hogy rutinos irontávteljesítő vagy pedig szárnyait próbálgató kezdő vagy, a BalatonManen biztosan megtalálod a neked való távot. A fizikai kihívás mellett többek között pénzdíjakra, vízparti versenyközpontra és bográcspartira számíthatsz.

23. ALDI Női Futógála – Budapest, május 27. (futás)

A női futók ünnepe idén új helyszínről, a Népligettől rajtol, ahol a felkészültségedhez passzoló, változatos távok közül választhatsz, a 600 méteres családi futástól a 10 kilométeres komolyabb kihívásig.