Bemutatkozó: Filipszki Péter

Sziasztok! Filipszki Péter vagyok, mérnök-geofizikusként dolgozom egy budapesti cégnél. Gyerekkorom óta – többnyire amatőr szinten – rengeteg sportot kipróbáltam. A foci, mint időtlen szerelmem, pici korom óta megmaradt, egész nyári szüneteket töltöttünk kint a poros grundon. Az állóképességem javítása érdekében kezdtem futni, úszni, de persze aki ez utóbbi kettőt gyakran csinálja, szükségszerűen rákap a bringázásra is. Szeretek a természetben, a szabadban lenni, a munkám egyik vonzereje is az, hogy nem korlátozódik irodai munkára, sokszor a terepen (akár vízen, akár szárazföldön) végzünk méréseket.

A sport egyszerre ad nekem szórakozást, közösségi élményt, saját gondolataimban elmélyülést a kilométerek során, adrenalint a versenyeken, jóleső fáradtságot és könnyű elalvást. Ezért elengedhetetlen része az életemnek, amire szerencsére megfelelő időt is tudok szakítani a hétvégéken, hétköznap néha reggel munka előtt, néha után.

Az Ötpróbára az előző (riói) sorozatban találtam rá. Élvezem, hogy részese lehetek ennek a közösségnek, hogy a sok különféle eseményen feszegethetem a határaim, megismerhetek olyan eseményeket, amikről korábban nem is hallottam. A pontgyűjtésben nagyon motivált vagyok, szuperek az ajándékok, jelenleg 51 pontom van. Bárki, aki csak egy kicsit is szeret mozogni, szabadban lenni, annak érdemes belevágnia. A részvételnek szinte nincs is költsége, az Ironmanek és a sporttal csak ismerkedők is megtalálhatják a maguk kihívásait. Úgyhogy gyertek, találkozzunk, szerezzünk együtt élményeket és pontokat!