5 trükk, amivel nyaralássá varázsolhatod az Ötpróba sporteseményeit


Bár az lenne az igazi, sajnos egész nyáron többnyire mégsem vakációzhatsz. De gond egy szál se: az Ötpróba programjaival akár minden hétvégédet nyaralásként élheted meg. Sportolás közben egyedi, sőt: akár extrém élményekben lehet részed izgalmas helyszíneken – pont, mint egy jól sikerült nyaralás alatt. Már mondjuk is, hogyan maxolhatod ki a nyaralás feelinget ötpróbás futamokon indulva!

1. Időzítsd a nyári időszakra a vizes sportágakat!

Az olimpiai melegítő megszerzéséhez úszásban és kajak-kenuban is pontokat kell szerezned – ami néha kicsit macerásnak tűnhet. De nem nyáron, hiszen ilyenkor szezon van, hétágra süt a nap, és valószínűleg amúgy is vágysz a víz közelségére. Használd ki, hogy éppen rá vagy hangolódva a vizes programokra – már csak azért is, mert evezni és nyílt vízben úszni amúgy is csak nyáron lehet.

2. Válassz több érdekes, távolabbi helyszínt!

A nyaralásban az az egyik legjobb dolog, hogy szuper új helyeket fedezhetsz fel. Ezért ezekben a hónapokban különösen jó ötlet vidéki versenyekre nevezni, sőt: akár külföldet érintő futamokon indulni. Jártál már a Káli-medencében, a Bükkben, Tokajban vagy az ausztriai Raidingben? Az Ötpróba programjain megismerheted sok más mellett ezeket a gyönyörű tájakat is.

3. Használd ki az utazást a kikapcsolódásra!

Ötpróbázóként féláron utazhatsz a MÁV járatain – ami sok más mellett azért is jó, mert vezetés helyett olvasgathatsz, zenét hallgathatsz vagy filmet nézhetsz. Efféleúri huncutságokra” évközben nagy eséllyel kevesebb időd van, mert sokat kell rohangálni, de a nyári uborkaszezon éppen a teljes ellazulásra való. Élj a kedvezménnyel!

4. Keresd az egyedi élményeket!

A nyaralás többek között azért kapcsol ki, mert általában egész mást csinálsz, mint a hétköznapokon, amitől felpezsdül az életed. Ez sporttal kombinálva különösen nagy élmény. Mit szólnál például egy futáshoz a kivilágított Budapest legszebb részein, az éjszaka hűvösében a Generali Night Runon? Vagy egy extrém föld alatti bringázáshoz a MOFÉM-Underworld Kupán? Esetleg egy hajnali balatoni partihajózással, napfelkeltével és mesés kézműves reggelivel megspékelt erőpróbához a II. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaratonon? Esetleg egy reptéri kifutópályán rendezett különleges futamhoz a VI. Pécs-Pogány Repülőtéri Éjszakai Félmaratonon?

5. Szervezz extra programokat!

Eseménynaptárunkból rengeteg kifejezetten nyaralóhelyekre szervezett programot mazsolázhatsz ki. Mi lenne, ha a verseny után nem rohannál haza, hanem ejtőzésképpen még pár napig ott maradnál a családdal vagy a barátokkal? Pecázás, strandolás, szalonnasütés és grillezés, kirándulás, világmegváltó beszélgetések egy-egy fröccs mellett, délutáni szieszta… Szerintünk nem is kell több okot mondanunk, hogy te is úgy lásd: egy kis hosszabbítással tényleg remekül kieresztheted a fáradt gőzt, hogy aztán feltankolt energiaraktárakkal térj haza!