5 legyet egycsapásra: extra pontszerzési lehetőség a Mozgás Éjszakáján

Tavaly közel 19 000 sportbarát indította aktívan és energikusan a nyarát Budapest legnagyobb sportfesztiválján, a Mozgás Éjszakáján, amire idén június 15-én kerül sor. A gigaeseményen 17 klasszikus és kuriózumnak számító mozgásformát próbálhatnak ki a látogatók, köztük 5 Ötpróba-pontszerző sportágat is. Mindezt exkluzív környezetben, a fényárban úszó Műegyetem rakparton és a Pázmány Péter sétányon, a Duna mellett. A részletekről az esemény marketingvezetője, Ecsedi Zsuzsanna mesélt az Ötpróbának.

Milyen újdonságokkal készültök a tavalyi évhez képest?

Egyetlen ötpróbás programon sem volt még lehetőség arra, amire a Mozgás Éjszakáján alkalmat adunk: most egyetlen eseményen lehet egyszerre minden Ötpróba-sportágban pontot szerezni, ezzel pedig közelebb kerülni a legértékesebb ajándékokhoz: az olimpikonok formaruhája alapján tervezett melegítőhöz, illetve az álomúthoz a tokiói ötkarikás játékokra. Ezt már csak azért is érdemes kihasználni, mert akinek sikerül az ötszörös pontszerzés, az extraként egy sorsoláson vehet részt, ahol a nyertes egy páros jegyet nyer a szegedi kajak-kenu vb-re. A futás, bringázás és sárkányhajózás mellett idei újdonságként túrát indítunk a Gellért-hegyre, ahonnan talán a legszebb kilátás nyílik az éjszakai Budapestre. Illetve csobbanni is lehet majd a közeli Tüske Uszodában, szintén Ötpróba-pontokért.

A korábbi visszajelzések alapján miért szeretik a látogatók a Mozgás Éjszakáját?

Idén sokat gondolkodtunk azon, hogy változtassunk-e a kipróbálható sportágakon. De mivel a tavalyi visszajelzések és elégedettségi kérdőívek szerint mindegyik nagy sikert aratott, így maradtunk a jól bevált kombinációnál. Azt gondolom, hogy jó döntést hoztunk a Tesnevelési Egyetemmel, a  rendezvény társszervezőjével és stratégiai partnerével: szerintünk ebben a változatos felhozatalban mindenki megtalálja a neki való mozgásformát.

Egy ilyen óriási rendezvénynél a logisztika is látványos. Mondanál pár érdekes számot?

A számok világa nem az én terepem, de néhány információ valóban árukodhat a program nagyságrendjéről. 17 sportági helyszín lesz elérhető egy 2 km hosszú szakaszon a Duna-parton, ahol egy közel 600 fős stáb koordinálja majd az eseményt. Emellett 500 kordont telepítünk az útvonalakra, amelyeknek biztosítását 60 rendőr segíti majd.

Részt vesznek-e idén is hírességek a rendezvényen?

Fontos számunkra, hogy igazi, motiváló példaképekkel együtt mozoghassanak a szabadidősportolók, ezért mint minden eseményünkön most is gondoskodunk arról, hogy olimpiai, világ- és Európa-bajnokaink is megtiszteljenek minket a jelenlétükkel. Egyelőre a neveket titokban tartjuk, de jövő héten mindenre fény derül! Mindenesetre annyit mondhatok, hogy érdemes lesz futás, zumbázás vagy akár bringázás közben néha szétnézni, hogy ki sportol mellettünk…

Melyik sportágak voltak tavaly a legnépszerűbbek?

Ha a számokat nézzük, akkor 2018-ban mindenképpen a futás, a bringa és a zumba volt a favorit. Az éjszakai tekerésen és futáson több ezren vettek részt. A regisztrációs számok alapján idén sem leszünk kevesebben, sőt…

Hány emberre számítotok?

2017-ben 17 500-an jöttek el az eseményre, melynek akkor még a Hősök tere adott otthont. Tavaly sikerült ezt a számot megdöntenünk, már az új helyszínen, a Műegyetem rakparton. Idén bízunk benne, hogy túlszárnyaljuk a korábbi számokat, és a Mozgás Éjszakát választja szombat esti programnak több mint 20 000 sportszerető ember.

Hány sportágat lehet kipróbálni a Mozgás Éjszakáján, és melyek a legkülönlegesebbek?  

Összesen 17 sportággal készülünk. Nekem két személyes kedvencem van, amit nagyon várok, és amelyek szerintem nagyon népszerűek lesznek. Az egyik a túra a Gellért-hegyen: a kivilágított éjszakai fővárosra elképesztő panoráma nyílik fentről! Ráadásul ez egy könnyedén teljesíthető túra kortól és nemtől függetlenül. Mindezidáig több mint 600 fő regisztrált a túrára, úgyhogy az sem lesz utolsó látvány, ahogy a sok fejlámpás világít majd a hegyen, mint egy nagy raj szentjánosbogár. A másik favoritom a szintén a Duna-parton megrendezett spinningedzés, ami szintén újdonság, és ami szuper lehetőség arra, hogy mindenki kitekerje magából a heti feszültséget. Az említettek mellett lehetőség lesz a következő sportokkal való ismerkedésre is: asztalitenisz, fitnesz, harcművészetek, jóga, kispályás foci, korfball, lábtoll-labda, sárkányhajózás, street workout, teqball, tollaslabda, zumba, futás, kerékpározás, úszás. Bővebb és folyamatosan frissülő információkat a Mozgás Éjszakája weboldalán, illetve a Facebook eseménynél találhatnak az érdeklődők. Mindenkit szeretettel várunk!